Trafic feroviar blocat între Dealul Ştefăniţei şi Telciu. Călătorii sunt preluaţi cu autobuze

Tronsonul feroviar Sighetu Marmaţiei-Vişeu-Telciu-Salva-Dej este blocat, de miercuri seară, în urma deraierii unui tren marfar încărcat cu buşteni, în apropierea localităţii Telciu, 4 vagoane fiind răsturnate pe şine, iar alte 4 sărite de pe şine. Degajarea căii ferate poate dura şi o săptămână, astfel că până atunci călătorii sunt transbordaţi cu mijloace auto între Dealul Ştefăniţei şi Telciu.

Oficialităţile spun că deraierea s-a produs din cauza dilatării şinelor de cale ferată, în urma căldurii toride din cursul zilei. Cel puţin aşa declara purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

Potrivit CFR Călători, trenul care a deraiat poartă numărul 43622, aparţine operatorului naţional de transport feroviar şi asigura un transport de buşteni pe relaţia Dealul Ştefăniţei-Vinţu de Jos.

Cert este că rămân blocate în gări trenurile InterRegio pe relaţia: Sighetu Marmaţiei- Bucureşti; Sighetu Marmaţiei-Timişoara şi Sighetu Marmaţiei-Budapesta şi perechile acestor trenuri.

La faţa locului s-au deplasat comisiile de cercetare ale CFR SA, CFR Marfă şi AFER, precum şi echipele de intervenţie din cadrul Regionalei CF Cluj şi Sucursala CFR Marfă Transilvania pentru a demararea procedurile de manevră şi repunere pe şină a vagoanelor deraiate.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.