Trafic în creştere la Aeroportul Internaţional Timişoara

Primele trei luni din 2015 au însemnat pentru Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara o creştere a traficului aerian față de aceeași perioadă a anului trecut atât la numărul de pasageri, cât şi la zboruri și la traficul cargo.

Astfel, numărul pasagerilor s-a mărit cu 26%, de la 154.030 în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2014 la 194.145 anul acesta. În anii precedenţi, o pondere importantă a traficului aerian de pasageri o reprezenta traficul de tranzit, însă începând cu 2014, pasagerii sunt preponderent originari din Timişoara şi din regiunile adiacente.

Un avans însemnat, de 12,5%, apare şi la numărul zborurilor, de la 2.324 anul trecut la 2.615 aeronave care au aterizat sau decolat de la Timişoara în 2015. Însă șŞi gradul de ocupare al avioanelor a crescut, de la o medie de 66 de pasageri la 74 de pasageri.

Traficul cargo a înregistrat o creştere de 25%, de la 466,26 tone în ianuarie-martie 2014 la 581,86 de tone primele trei luni ale acestui an.

“Creşterea numărului de pasageri nu este deloc surprinzătoare, deoarece am purtat negocieri intense cu companiile aeriene să introducă noi destinaţii. Astfel, de la finele lui 2014, au fost incluse patru noi destinaţii directe de la Timişoara, spre Frankfurt, Memmingen, Bruxelles şi Bari. Deoarece din martie a mai fost inclusă o destinaţie nouă, este vorba de Torino, iar din luna mai încep şi cursele charter spre Turcia şi Grecia, suntem convinşi că această tendinţă se va păstra pe tot parcursul acestui an”, declară în comunicatul remis redacției directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Curse suplimentare

Odată cu trecerea la programul de vară, au fost suplimentate frecvenţele pentru 5 destinaţii: Bologna, Valencia, Treviso, Londra şi Antalya.

Cursa de Bologna zboară în zilele de marţi, joi şi sâmbătă cu plecare din Timişoara de la ora 21.10. Avionul cu destinaţia Londra decolează la ora 17.40 de 5 ori pe săptămână, în fiecare marţi, miercuri, joi, sâmbătă şi duminică.

Cele două curse suplimentare – Bologna (ziua de marţi) şi Londra (ziua de sâmbătă) au fost posibile şi datorită anulării curselor de marţi şi sâmbătă pe ruta Arad-Bergamo.

De asemenea, au fost suplimentate cursele spre Valencia (în zilele de luni şi vineri de la ora 17.40) şi Treviso (în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, cu plecare de la ora 6.35).

Din luna mai, destinaţia Antalya – cursă charter – va avea 4 frecvenţe săptămânale cu plecare din Timişoara luni de la ora 12.00 şi 17.47, joi de la ora 12.00 şi vineri de la ora 13.45. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.