Transferoviar Grup, chiriaşa unei secţii de cale ferată

Transferoviar Grup, compania care s-a retras de la licitaţia pentru privatizarea CFR Marfă, unde a participat, până aproape de final, în asociere cu Donau Finanz, a închiriat de la CFR SA o secţie de cale ferată neinteroperabilă, pe relaţia Buzău-Berca. Este singura din cele 14 linii scoase la licitaţie prin intermediul Bursei de Mărfuri, pe care CFR SA a reuşit, de altfel, să o închirieze pentru o perioadă de 4 ani.

“Durata de preluare a secţiei adjudecate este de 30 de zile. Operatorii economici desemnaţi câştigători sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative”, informează CFR SA.

Închirierea unei părţi din infrastructura feroviară neinteroperabilă reprezintă unul din angajamentele asumate de Guvern în relaţia cu FMI, incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile.

Celelalte 13 secţii de cale ferată pe care CFR SA le-a scos la licitaţie sunt aferente sucursalelor Bucureşti, Timişoara, Cluj, Braşov şi Galaţi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.