Tren cu călători, deraiat după ciocnirea cu un marfar: 11 răniți

Un tren al CFR Călători s-a ciocnit frontal cu un marfar și a deraiat, înainte de intrarea în Gara Ploiești, cei doi mecanici de locomotivă și 9 pasageri fiind răniți și, ulterior, transportați la spital de echipajele SMURD. Unul dintre răniți a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la un spital din București.

Accidentul s-a produs în 18 decembrie, în jurul orei 15.45, când trenul Regio 5008, care circula regulamentar pe ruta Buzău – Ploiești – București, cu doar 25 de km/h – deoarece se afla într-o curbă -, a fost lovit frontal de un marfar.

Comunicatul CFR Călători:

„Ciocnire între un tren de călători și un tren de marfă

Astăzi, 18 decembrie2019, în jurul orei 15:45, între stațiie Ploiești Sud – Ploiești Triaj,  trenul Regio 5008 Buzău – Ploiești Sud – București Nord a fost lovit frontal de un tren de marfă al unui operator feroviar privat.

În momentul impactului, trenul de călători avea o viteză de circa 20 km/h, fiind inițiate procedurile de oprire în stația Ploiești Triaj.

Trenul era format din cuplu de 4 vagoane etajate și avea la bord circa 50 de călători.

În urma impactului au fost rănite 5 persoane, dintre care 3 pasageri, mecanicul de locomotivă și șeful de tren.

Traficul este întreurpt pe distanța Ploiești  Sud – Ploiești Triaj și se circulă pe rută deviată.

Călătorii de la trenul Regio 5008 vor fi preluați din stație cu trenul Regio 3008.

Sunt  estimate  întârzieri de peste 50 de minute.

Organele de cercetare aflate la fața locului vor analiza cauzele care au condus la producerea acestui eveniment.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest accident şi îi asigură că toate măsurile întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop asigurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă”.

Din primele informații, vina ar aparține mecanicului trenului de marfă, care a intrat pe linia pe care avea prioritate trenul de călători.

O altă ipoteză luată în calcul s-a întâmplat ceva la sistemul de semnalizare și a arătat că linia este liberă.

ISU Ploiești s-a mobilizat exemplar și a trimis la fața locului 20 de ambulanțe, 3 autospeciale pentru victime multiple și 3 pentru descarcerare, pompieri.

Intervenția salvatorilor a fost dificilă, deoarece accidentul s-a produs într-o zonă greu accesibilă, ei fiind nevoiți să parcurgă pe jos o anumită distanță pentru a ajunge la tren.

Zece dintre răniți au fost transportați la spital, iar al 11-lea, preluat de un elicopter SMURD și transportat la un spital din București.

În tren se aflau circa 50 de pasageri.

Autoritățile au declanșat o anchetă. Criminaliștii se află la fața locului, fac măsurători și ridică probe.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.