Trenurile au întârzieri de până la 40 de minute

Trenurile vor avea întârzieri între 15-20 şi 30-40 de minute, în funcţie de traseu, din cauza temperaturilor caniculare, anunţă conducerea CFR SA, care a limitat miercuri, începând cu ora 12.00, viteza trenurilor pe secţiile de circulaţie din jumătatea de sud a ţării. Astfel, trenurile de călători şi de marfă circulă cu 20-40 km/h mai încet decât în mod normal, pe raza a 5 regionale de cale ferată: Timişoara, Craiova, Bucureşti, Constanţa şi Galaţi.

Temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 50 de grade Celsius.

Compania precizează că reducerea vitezei trenurilor este absolut necesară în perioadele caniculare, pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

În această perioadă, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.).

Înainte de efectuarea călătoriei, pasagerii trebuie să solicite informaţii despre întârzierile trenurilor, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.