Toate trenurile au intarzieri din cauza caniculei

Trenurile ajung la destinatii cu intarzieri de pana la 60 de minute sambata si duminica, daca tranziteaza judetele din sudul si sud-estul tarii, unde este instituita avertizarea Cod Galben de canicula. Celelalte au intarzieri, in medie, de 15-20 de minute, din cauza restrictiilor de viteza impuse de CFR SA, informeaza, sambata, compania.

“Incepand de sambata, ora 12.00, au fost introduse restrictii de viteza la nivelul intregii retele feroviare”, se precizeaza in comunicatul remis redactiei.

Codul Galben de canicula – perioada in care temperaturile ajung la 36-38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) depaseste pragul critic de 80 – este valabil, sambata si duminica, pentru Bucuresti si judetele Iasi, Vaslui, Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Calarasi, Ialomita, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dambovita, Mehedinti, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea si Gorj.

In zilele caniculare, viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa se reduce cu 20-30 km/h fata de viteza normala de circulatie, pe durate bine determinate, astfel incat traficul feroviar sa se desfasoare in siguranta. Masura este obligatorie,fiind aplicata de toate administratiile de cale ferata. In perioada de canicula, temperaturile inregistrate la nivelul sinei sunt cuprinse intre 45 si 55 de grade Celsius, mai arata CNCF CFR SA.

Personalul de intretinere a caii ferate efectueaza revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara (insotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina etc.).

Calatorii sunt sfatuiti ca, in perioada de valabilitate a avertizarii cod galben de canicula, inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre intarzierile produse in traficul feroviar, la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, la telefon 021/9521. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.