Trenurile Soarelui, 3 luni spre litoral şi Delta Dunării

În perioada 14 iunie – 15 septembrie vor circula 40 de trenuri InterRegio și Regio, în cursă directă spre şi dinspre (câte 20 de garnituri) litoral şi Delta Dunării. În acelaşi timp, turiștii vor avea la dispoziție şi legături frecvente între Constanța și stațiuni, la orele cele mai solicitate.

Durata călătoriei pe ruta București – Constanța, cu toate trenurile InterRegio, este de 2 ore și 50 de minute, precizează CFR Călători.

Totodată, pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta București Nord – Tulcea Oraș și retur. Pasagerii vor avea astfel la dispoziție, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus, 2 intors) care vor asigura legătura cu Delta.

Trenul Tineretului, din 28 iunie

Și în acest sezon, începând cu 28 iunie, trenul tradițional destinat tinerilor va circula zilnic pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Piteşti – București Nord – Constanța & stațiuni – Mangalia şi retur.

Trenul Tineretului va pleca din Sibiu la ora 17.45, va circula pe parcursul nopții cu tranzit prin București Nord (plecare ora 02.30) și va ajunge la Constanța la ora 06.21/Mangalia la ora 08.08.

Odată cu intrarea în vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea un program adaptat la noul mers al trenurilor estivale, iar modificările vor fi anunţate la nivel local în gări.

CFR Călători le recomandă călătorilor să își procure bilete de tren din timp pentru evitarea aglomerației de la casele de bilete, în special pentru trenurile de lung parcurs, care au în compunere vagoane de dormit și cușetă.

Pasagerii CFR Călători au posibilitatea de a călători la tarife reduse, prețurile biletelor fiind accesibile tuturor prin gama variată de reduceri disponibile. De exemplu, pentru achiziția biletului dus-întors obțineți o reducere de 10% sau la cumpărarea cu anticipație beneficiați de reduceri între 10% și 25%. În plus, la trenurile cu regim de rezervare, pentru biletele cumpărate online se acordă reducerea suplimentară de 5%.

tarif tren

* Tariful include și tariful de rezervare a locului pentru călătoria de întoarcere

Reducerea pentru elevi/studenți și pensionari se acordă pe baza legitimației de elev/student, cupon pensionar. 

Pasagerii au la îndemână și alte reduceri importante pentru destinații interne:

  • 25% reducere prin Cardul Tren Plus;
  • între 10% şi 25 % reducere cu oferta Minigrup 2 – 5;
  • între 15% şi 35% reducere cu oferta Biletul de weekend;
  • între 25% şi 60% reducere cu oferta Cartea VSD;
  • între 31% și 56% reduceri de weekend (în zilele de vineri până duminică inclusiv) la trenurile IR care circulă pe Valea Prahovei, pe rute între Sinaia – Brașov și retur;
  •  între 10% și 20% reducere la călătoria cu trenuri succesive;
  • reduceri de până la 35 % pentru Grupuri de peste 20 persoane.

Biletele pot fi achiziționate:

Persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistență complexă (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului). Pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări.

Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi găsite pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea servicii.

Informații actualizate despre circulația trenurilor, şi la tel. 021/9521 (pentru traficul intern), 021.314.5528 (pentru traficul internațional Gara de Nord București) sau în gări. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.