Udriste, schimbat de la conducerea Metrorex

Gheorghe Udriste a fost schimbat din functia de director general al companiei Metrorex, atributiile sale fiind preluate, in calitate de director general interimar, de Gabriel Constantin Sburlan, sef de exploatare al metroului bucurestean. Metrorex functioneaza sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), astfel ca schimbarea a fost operata de ministrul Ovidiu Silaghi. In ultimele doua luni au fost numiti noi sefi la toate companiile din subordinea sau de sub autoritatea MTI, printre care CNADNR (deja doua schimbari), AMTB, ARR, ISCTR.

Udriste, care conduce Metrorex din februarie 2009, va ramane in companie, unde va ocupa functia de director de investitii si achizitii publice.

El a mai fost director general al Metrorex in intervalul 1997-2001. Apoi a detinut timp de aproape 10 ani functia de director general al Directiei Infrastructura si Servicii Publice din Primaria Capitalei si a contribuit la realizarea Masterplanului de transport pentru municipiului Bucuresti, dar si la proiectele pe care metroul le are acum in derulare.

Unul dintre acestea este cel de extindere a liniei de metrou de la Gara de Nord la Aeroportul International “Henri Coanda”, pentru care Gheorghe Udriste a obtinut, impreuna cu echipa de la Primarie, finantare nerambursabila de la Agentia Guvernului Japonez (JICA) pentru elaborarea proiectului.

Astfel, in 2010, Guvernul Japoniei a acordat un imprumut de 370 de milioane de euro, in conditii extrem de avantajoase, pentru realizarea investitiei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.