Un bloc arde ca o torţă în Sectorul 3 al Capitalei. 100 de apartamente au fost afectate

Un bloc imens, cu 11 etaje, situat în complexul rezidenţial Confort City din Sectorul 3 al Capitalei arde ca o torţă, marţi la ora 15.30. Focul a izbucnit la ultimul etaj şi în scurt timp s-a extins la mansardă şi în jos până la etajul 8 al clădirii – ceea ce înseamnă 5 etaje, pe o înălţime de circa 25 de metri şi o suprafaţă de 400 mp. Locatarii, care au părăsit în grabă imobilul, reclamă că tot timpul au avut probleme cu energia electrică şi că li se lua curentul foarte des, astfel că este posibil ca un scurt-circuit să fi stat la baza incendiului. Trei sferturi dintre maşinile de pompieri deţinute de ISU Bucureşti acţionează la stingerea focului, însă au probleme cu alimentarea cu apă, întrucât în zonă nu există hidranţi.

Pericolul cel mai mare este reprezentat de exteriorul clădirii, deoarece din faţadă se desprind bucăţi imense, care cad la 10-15 metri de imobil. De aceea, pompierii intervin din exterior. Pe una dintre laturile blocului incendiul a fost stins, dar mai sunt mici focare.

Pompierii folosesc o macara cu ajutorul căreia încearcă să stingă focul, însă se intervine greu, deoarece înălţimea este foarte mare. Pe de altă parte, există probleme cu alimentarea cu apă a autospecialelor.

“Nu avem suficientă apă pentru cele 14 autospeciale cu apă şi spumă, în condiţiile în care o autospecială acţionează cu 5.000 de litri pe minut”,  a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Până la urmă, pompierii au cerut ajutor, astfel că s-a intervenit cu 28 de autospeciale cu apă şi opt autoscări, la faţa locului venind şi 3 echipaje de descarcerare şi 5 de prim-ajutor.

8 scări cu 100 de apartamente afectate

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 18.00, dar pompierii au rămas în zonă pentru a supraveghea locul. Au fost afectate aproape 100 de apartamente, de la 8 scări ale blocului. În afara celor distruse de flăcări, sunt şi apartamente în care a intrat apă folosită la intervenţia de stingere a incendiului.

Locatarii au intrat în bloc în echipamente de protecţie şi însoţiţi de pompieri, pentru a vedea în ce stare sunt apartamentele. Mulţi au rămas doar cu hainele de pe ei, fără măcar să apuce să-i ia actele de identitate în momentul izbucnirii incendiului.

Fraţii Negoiţă, dezvoltatorii imobiliari, acordă cazare la hotel

Ansamblul rezidenţial Confort City, deţinut de fraţii Robert şi Liviu Negoiţă, este format din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente, la care se adaugă parcări, două minimarketuri, o grădiniţă, locuri de joacă pentru copii şi parcuri.

Complexul rezidenţial este situat pe Splaiul Unirii, la 7,6 km de Piaţa Unirii, 6,3 km de Parcul Tineretului şi la 4 km de Rin Grand Hotel.

Cei care au rămas fără locuinţă vor primi  de la dezvoltatorul imobiliar cazare în camere sau apartamente de la Rin Grand Hotel.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.