Un nou marş al bicicliştilor în București

Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR) organizează sâmbătă, 25 aprilie, al şaselea marş al bicicliştilor în București, împotriva măsurilor ineficiente luate de Primăria Capitalei pentru transportul pe două roți.

Adunarea va începe la ora 14.30 în dreptul Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.

„Motivele sunt aceleași, încă de la primul protest: neaplicarea măsurilor de siguranță rutieră,  încurajarea transportului motorizat în timp ce oraşul este cea mai poluată capitală europeană,  lipsa unei viziuni a administrației oraşului pentru creşterea calității vieții, menținerea în funcții a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepția ilegală a pistelor pentru biciclete, neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate”, precizează organizatorii, în comunicatul remis redacției.

Marşul este autorizat între orele 15.30 şi 18.30, pe traseul:  bdul Mareşal Constantin Prezan, Piaţa Victoriei, Pasajul Basarab, Grozăveşti, cu întoarcere la Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Parcul Tineretului.

Fără politicieni, dar cu Iohannis

IMPORTANT! „Comunitatea Bicicliștilor din București și OPTAR, organizatorii marșului, se delimitează de orice mesaj sau acțiune politică ce poate fi asociată acestui protest. Acțiunea nu are nicio conotație politică, fiind în fapt o acțiune care vizează politicile de dezvoltare urbană în București”, se mai spoune în comunicat.

„Considerăm că mediul politic este de fapt destinatarul final al acestui marș, astfel că invităm orice membru de partid care dorește să se alăture marșului să o facă mai degrabă instituțional, prin decizii administrative care să conducă la o dezvoltare sustenabilă a orașului.

Solicităm mediului politic să ne înțeleagă demersul ca fiind unul al cetățenilor. Deși membrii de partid sunt și ei cetățeni, aceștia sunt o categorie aparte care, odată prezenți în această acțiune, va contamina politic un demers onest și civic. Ne așteptăm la responsabilitate și respect față de cetățenii Bucureștiului”,  se adaugă în comunicat.

Totuși, organizatorii anunță că l-au invitat pe președintele Klaus Iohannis să se alăture marșului, „având în vedere mandatul de mediator pe care îl are în calitate de Președinte”. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLȘU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.