Un şofer a mituit un poliţist şi s-a ales cu două dosare penale

Un şofer a vrut să mituiască un poliţist cu 700 de euro pentru a-i soluţiona favorabil dosarul penal în care era inculpat de infracţiuni la regimul rutier şi s-a ales cu un alt dosar penal.

„C.C., aflându-se la sediul unui Post de Poliţie – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, unde fusese citat ca inculpat într-o cauză penală pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 335 alin. 1 şi art. 336 alin. 1 C. pen., a fost surprins în timp ce promitea agentului de poliţie care îi instrumenta cauza suma de 700 euro, pentru a nu mai înainta respectivul dosar către parchet. De asemenea, i-a solicitat polițistului să intervină şi la procurorul de caz în sensul adoptării unei soluţii procedurale favorabile, în schimbul remiterii către acesta din urmă a unei părţi din suma de 700 euro anterior promisă”, precizează DGA.

Anterior, în 23.12.2015, agentul de poliţie a sesizat la Linia TelVerde Anticorupţie 0800.806.806 faptul că C.C. i-a promis 700 euro. „Imediat, a fost constituită echipa operativă din lucrători ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, care a procedat la organizarea şi realizarea acţiunii de prindere în flagrant”, se arată în comunicatul DGA remis redacţiei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus în 4 februarie trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui C.C., pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită şi cumpărare de influenţă. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.