UPDATE! Grevă la CFR: Trenuri anulate

UPDATE: Greva s-a încheiat, după întâlnirea urgentă, la solicitarea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, dintre managementul CFR Călători și reprezentanții salariaților Societății de Reparaţii „CFR SCRL Braşov”.
 
Peste 1.000 de angajați ai depourilor CFR au declanșat, în dimineața de 16 ianuarie, o grevă spontană în  Brașov, Arad, Ploiești, Satu Mare, Timișoara etc., astfel că peste 19 trenuri de călători au fost anulate, inclusiv de pe relații precum Brașov – București și București – Buzău (CFR Călători nu a publicat încă lista).
 
 
Este vorba despre sindicaliști de la Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane. Ei sunt nemulțumiți că toate depourile urmează să fie transferate la CFR Călători. 
 
Greviștii cer o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pentru a discuta drepturile salariale despre care susțin că li se cuvin. 
 
Angajaţii Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive CFR – SCRL Braşov au oprit încă de marţi lucrul, acuzând CFR Călători că încearcă să o falimenteze, prin preluarea etapizată a personalului.
 
Din septembrie 2019 au fost preluate de CFR Călători unitățile din Medgidia, Sighet, Piatra Olt şi Oraviţa.
 
CFR Călători nu a mai încheiat însă niciun contract de prestări servicii cu SCRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.