Vânzările online au crescut cu 40% la biletele de tren

Vânzarile online și la automatele de bilete au o tendință de creștere cu valori medii anuale de aproximativ 40%, potrivit CFR Călători.

Încasările din anul 2015 s-au cifrat la 14,9 milioane lei prin aplicația www.cfrcalatori.ro /Bilete CFR online / și la 4,8 milioane lei prin automatele de bilete.

Aplicaţia Bilete CFR Online, care poate fi accesată direct de pe site-ul oficial al CFR Călători, facilitează cumpărarea de bilete la toate trenurile InterRegio şi Regio Expres cu regim de rezervare în trafic intern.

Cumpărătorii beneficiază de o reducere de 5% la suma finală, care se cumulează cu alte discounturi. De exemplu, pentru călătorii care deţin Cardul Tren Plus, reducerea este de aproximativ 30%.

Tipurile de bilete ce pot fi achiziţionate sunt: bilete la preţ întreg, copil, elev sau student cu legitimație, bilete dus-întors, minigrup 2 – 5 sau bilete cu reducere la cumpărarea cu anticipaţie de 6 – 30 zile.

Cumpărarea, modificarea sau restituirea biletelor CFR online se poate efectua până cel mai târziu cu 12 ore înainte de plecarea trenului, direct de către client din contul său de utilizator.

Cum procedăm

Pentru cumpărarea biletelor prin intermediul aplicației de cumpărare Bilete CFR Online, clienţii trebuie să se înregistreze pe site-ul www.cfrcalatori.ro, să completeze toţi paşii indicaţi pe platformă, să aleagă destinaţia unde vor să ajungă şi să finalizeze plata.

După ce tranzacţia este confirmată, clientul primeşte, via e-mail, varianta electronică a biletului de tren. IMPORTANT pentru pasageri este faptul că NU este necesară tipărirea biletului online! Identificarea în tren are loc în baza  ID-ului biletului electronic care poate fi notat/fotografiat și a Cărţii de Identitate.

Automatele XsellKiosk din gări

Automatele de bilete sunt uşor de folosit, sunt dotate cu touch-screenuri și au încorporat cititor de card bancar (POS).

Pasagerii pot afla informaţii cu privire la orele de plecare şi sosire a trenurilor şi pot cumpăra bilete la preţ întreg, pentru copii, elevi sau studenți cu legitimație, bilete „dus-întros opțional” (atunci când se cunoaște trenul de plecare și întoarcere) la toate trenurile și clasele de rezervare (clasa 1 și 2, inclusiv vagon de dormit și cușetă), oferta minigrup la vagoanele clasă, dar și abonamente, inclusiv abonamente cu reducere pentru elevi și studenți.

Plata se face prin card bancar, cu tipărirea chitanţei aferente.

Automatele ZebraPay din spații și centre comerciale

De la cele peste 700 de automatele ZebraPay amplasate în peste 90 de localităţi din țară, clienții îşi pot cumpăra bilete de tren cu o reducere suplimentară de 5% din suma finală, care se cumulează și cu alte discounturi.

Tipurile de bilete care pot fi achiziţionate sunt: bilete la preţ întreg și copil cu reducere la cumpărarea cu anticipaţie de 6 – 30 zile de la 10% până la 25%, bilet elev sau student cu legitimație, precum și bilete „dus-întors opțional”, până cel mai târziu cu 24 ore înainte de plecarea trenului.

IMPORTANT: Biletele sunt nominale și trebuie prezentate în tren.

Informaţii suplimentare despre utilizarea automatelor de bilete și a platformei Bilete CFR Online sunt disponibile pe site-ul www.cfrcalatori.ro, la secțiunea «SERVICII» .

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.