Viscolul a doborat 106 copaci si a avariat 19 masini in Bucuresti

Viscolul puternic ce n-a slabit Capitala toata ziua de miercuri a doborat la pamant 106 copaci, avariind 19 masini. Pe strazi s-a circulat cu dificultate, ninsoarea viscolita reducand vizibilitatea conducatorilor auto care s-au ambitionat sa mearga cu masina la serviciu, mai mult sa incurce deszapezirea. Dificultati de trafic au fost si la aeroporturile din Capitala, aeronavele decoland cu intarziere.

Din cauza ninsorii venite la pachet cu viscolul, 106 copaci au fost pur si simplu rupti, avariind 19 masini pe B-dul Regina Elisabeta, B-dul Constructorilor din cartierul Crangasi, dar si in alte zone ale orasului.

Totodata, s-au defectat 20 de semafoare, contribuind si ele la ingreunarea traficului.Potrivit Centrului de monitorizare a traficului, la ora 7.30 circulau deja 680.000 de masini in Bucuresti. Primarul general Sorin Oprescu le-a cerut soferilor ca dupa-amiaza si seara sa circule mai putin, pentru ca masinile primariei sa poata degaja arterele de circulatie, astfel ca maine dimineata sa se poata circula bine.

Operatorii de deszapezire au ordin sa mentina toate utilajele in teren (291 raportate, plus 1.053 de muncitori) si sa colaboreze in continuare cu Politia Rutiera pentru a interveni si in zonele aglomerate.

De dimineata au fost cele mai multe probleme cu mijloacele de transport in comun ale RATB. Astfel, la ora 9.00, pe B-dul Regina Elisabeta, la intersectia pe Calea Victoriei, traficul era blocat. Nu puteau circula nici troleibuzele de pe liniile 90, 92,70, 85 si 66. Traficul rutier a fost deviat aproape o ora, suficient sa se inregistreze blocaje.

Tramvaiele liniilor 25, 35 si 8 au ramas si ele blocate pe B-dul Timişoara, din cauza unui defectiuni la linia electrica de contact, provocate de un camion.

Dar cele mai mari probleme au fost pe linia tramvaiului 41, intens folosit de calatori. La ora 7.00, sinele au fost acoperite de gheata si garniturile nu au putut circula inainte ca sinele sa fie curatate de angajati RATB. Blocate au fost si mai multe troleibuze care circula prin zona centrala a Capitalei. Din cauza viscolului si a temperaturilor foarte scazute, pe carosabil s-a format gheata.

Toata noaptea s-au imprastiat solutii antiinghet pe strazile principale, iar de la ora 7.00 utilajele au intrat si pe arterele secundare. Plugurile au putut intervene mai bine noaptea, de la ora 7.30 fiind incurcate de masinile din trafic.

Zborurile de la aeroporturile Otopeni au interzieri de 30- 40 minune la decolare, iar cele de la Baneasa de 2-3 ore, din cauza operatiunilor de degivrare, obligatorii in aceste conditii meteo.

Meteorologii spun ca va continua sa ninga viscolit pana joi la ora 18.00, dupa care va veni gerul, temperaturile coborand pana la minus 20 de grade Celsius. Exista insa pana atunci avertizare de Cod Portocaliu de ninsori si viscol pentru Capitala si 17 judete.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.