Wizz Air se extinde la Budapesta si reia ruta la Bucuresti

Operatorul aerian low-cost Wizz Air a anuntat ca investeste 100 milioane de dolari pentru extinderea operatiunilor din Budapesta si va relua zborurile din Bucuresti spre capitala Ungariei, dupa ce operatorul de stat ungar aflat in faliment Malev a incetat vineri dimineata toate zborurile.

Fondurile vor fi utilizate pentru achizitia a doua aeronave Airbus A320 incepand cu luna martie, reprezentand o crestere cu 66% a capacitatii totale.

Totodata, Wizz Air a crescut estimarile referitoare la numarul de pasageri transportati, de la 1,4 milioane la 2 milioane de calatori pe aeroportul din Budapesta. “Compania va lansa o noua ruta si va creste frecventele pe cele existente, numarul de zboruri saptamanale aproape dublandu-se, de la 67 la 129”, se arata intr-un comunicat al Wizz Air.

Zborul Budapesta – Bucuresti va fi operat initial de 4 ori pe saptamana. Compania a introdus prima oara cursa dintre cele doua capitale in 2007, dar ulterior a renuntat la zbor.

Wizz Air a transportat anul trecut 2,7 milioane de pasageri din si spre Romania, in crestere cu 29% fata de 2010. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.