Zeci de percheziţii la evazionişti din Bucureşti, Prahova, Bihor şi Mureş

Peste 60 de poliţişti de investigare a criminalității economice percheziţionează, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, 32 de sedii ale unor societăți comerciale și locuinţele unor persoane din Bucureşti, Prahova, Bihor şi Mureş, bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de natură economică.

“În fapt, urmare sesizării Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, s-a stabilit că prin intermediul a 22 de societăți comerciale, suspecții au creat circuite comerciale fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat, în vederea obținerii unor beneficii materiale substanțiale”,  informează Poliţia Română.

Prejudiciu de 31,4 milioane lei

În baza facturilor fictive de achiziții emise de firmele „fantomă”, evazioniştii au dedus în mod nelegal TVA și s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit, prejudiciind bugetului de stat cu aproximativ 31.400.000 de lei.

“De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar nelegal și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de peste 97.341.000 de lei”, precizează IGPR.

Sechestru asigurător

Pentru recuperării prejudiciului sunt în curs de derulare procedurile de aplicare a sechestrului asigurător pe mai multe bunuri imobile.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Serviciului de Operațiuni Speciale Ploiești, iar perchezițiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploiești.

“În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală prev. de art. 9 alin. 1 lit. c din Legea nr. 241/2005 și spălare a banilor prev. de art. 29 alin. 1 lit. a din Legea 656/2002”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.