Ziua Europei în 15 stații de metrou

Un tren de metrou cu simbolurile europene circulă astăzi și mâine, de Ziua Europei, pe magistralele bucureștene, iar 15 stații vor purta numele statelor membre ale Uniunii Europene, informează Metrorex.

Evenimentele au loc în stațiile de metrou Eroilor, Izvor, Piața Universității, Piața Unirii 1 și 2, Piața Romană, Piața Victoriei 1 și 2, Grozăvești, Ștefan cel Mare, Crângași, Gara de Nord, Timpuri Noi, Aviatorilor și Pipera.

Călătorii sunt întâmpinați cu muzică, dans, proiecții de videoclipuri, expoziții, și vor primi materiale informative privind cultura și tradițiile popoarelor europene.

“Acum, de Ziua Europei, este momentul potrivit să amintim că, pentru prima dată în istoria societății, Metrorex a fost inclusă în rândul beneficiarilor Programului Operațional Sectorial (POS) – Transport și a obținut finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru proiectele de investiții privind realizarea noilor linii de metrou. Avem aprobate până acum peste 400 de milioane de euro, iar obiectivul pe care ni l-am propus este ca până la finele anului 2015 să obținem suplimentar încă 500 de milioane de euro”, a declarat noul director general al Metrorex, Cătălin Homor.

La Sărbătoarea Europei și-au anunțat participarea directorul general al Metrorex, ambasadori, reprezentanți ai institutelor culturale și artiști. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.