Ziua Transportului Public Urban din România este şi Ziua Uzinei RATB

În preajma Zilei Transportului Public Urban din România, Regia Autonomă de Transport Bucureşti va dedica o zi specială uneia dintre cele mai vechi şi mai respectate unităţi ale sale: Uzina de Reparaţii.

“Astfel, în 10 iunie, începând cu ora 13.00, Vincenţiu Daniel Antonescu, directorul general al RATB, împreună Cornel Pieptea, viceprimar al Capitalei, vor fi prezenţi la o întâlnire cu angajaţii şi conducerea uzinei, ocazie de a rememora istoria acestei unităţi de tradiţie a Regiei, de a discuta despre situaţia din prezent, dar şi despre soluţiile de redresare şi dezvoltare a activităţii de aici”, precizează RATB, într-un comunicat remis redacţiei.

Un tramvai de epocă va fi expus în curtea uzinei, ca simbol al începuturilor muncii atâtor generaţii de constructori de tramvaie.

Înfiinţată la puţin timp după constituirea, în anul 1909, a Societaţii Comunale a Tramvaielor Bucureşti, sub denumirea Atelierele S.T.B, Uzina de Reparaţii este unitatea în care, de peste un secol, se repară, recondiţionează, modernizează şi se fabrică vehicule pentru transportul public de suprafaţă.

Reprezentativă pentru industria constructoare de material rulant din România, Uzina de Reparaţii RATB poate şi trebuie să fie modernizată şi dezvoltată, pentru a face faţă celor mai noi cerinţe tehnologice din domeniu. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.