130 de MercedesBenz Citaro Hybrid, în București

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat contractul de achiziționare a 130 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, fabricate în Germania, care vor circula în București începând din luna mai 2020.

Licitația a fost lansată în luna martie, iar Primăria Municipiului București a primit o singură ofertă, în 7 mai, formalitățile fiind derulate apoi pe parcursul a trei luni.

Acest tip de vehicul, din gama de 12 metri, a primit în cadrul IAA 2018 premiul „Bus of the Year 2019”. Potrivit contractului, livrarea se va întinde pe o perioadă de 8 luni, astfel: primul autobuz va fi adus în mai 2020, pentru omologare, iar ulterior, timp de 6 luni, vor fi livrate lunar câte 20 de autobuze.

Ultimele 9 vehicule vor fi recepționa te în ianuarie 2021. Garanția de care dispun autobuzele MercedesBenz Citaro Hybrid este de 8 ani și 480.000 de kilometri – garanție de tip Full Warranty.

Fonduri nerambursabile

Achiziția, de aproape 195,3 milioane de lei (41,1 milioane de euro), fără TVA, este finanțată din fonduri europene. Municipalitatea Bucureștiului are încheiat, în acest scop, cu Administrația Fondului pentru Mediu, un contract de finanțare care vizează achiziționarea a 100 de troleibuze și a 130 de autobuze hibride, în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane”.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „Mai avem în curs de atribuire contractele pentru alte 300 de noi mijloace de transport: 100 de tramvaie, 100 de troleibuze și 100 de autobuze electrice. Ofertele la licitație se află, în acest moment, în diverse etape de evaluare și pentru care o parte din finanțare este asigurată din fonduri nerambursabile.”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.