Cât de importantă este sustenabilitatea pentru românii care călătoresc cu autocarul

Pe măsură ce devine un trend tot mai puternic cu impact asupra tuturor jucătorilor de pe piața de transport, legătura dintre responsabilitatea față de mediul înconjurător și servicii de mobilitate sustenabile are nevoie mai mult ca niciodată să iasă în evidență. 

FlixBus, unul dintre cele mai importante start-upuri de mobilitate din Europa, oferă detalii și statistici referitoare la cât de importantă este protecția mediului pentru pasagerii  români atunci când decid să călătorească cu autocarul pe distanțe lungi.

Responsabilitatea față de mediul înconjurător, importantă pentru 5% dintre cei care obișnuiesc să călătorescă cu autocarul în România

Potrivit celui mai recent studiu FlixBus, derulat în colaborare cu MKOR Consulting, doar 5% dintre cei care aleg autocarul pentru călătoriile pe distanțe lungi invocă sustenabilitatea ca fiind unul dintre motivele pentru alegerea acestui mijloc de transport. Studiul a vizat persoanele care obișnuiesc să călătorească cu autocarul pe distanțe lungi (de cel puțin 100 kilometri) în România, cel puțin o dată sau de două ori pe an.

În acest context, 80% dintre românii care obişnuiesc să meargă cu autocarul pe distanţe lungi în ţara noastră, preferă acest mijloc de transport în detrimentul altora.

Autoturismul personal este preferat de 55% dintre respondenţi, în timp ce alternativa de transport de pasageri pe cale ferată este preferată de doar 43% dintre aceştia.

12% dintre români aleg avionul pentru călătoriile mai lungi de 100 de km, în timp ce doar 6% optează pentru serviciile de car-sharing.

Principalele motive pentru care călătorii aleg autocarul pentru deplasările pe distanțe lungi în țară în detrimentul altor mijloace de transport sunt prețul atractiv (37%), accesibilitatea (31%), confortul (30%), dar și lipsa unor alternative de transport (33%).

Going green: Rata de compensarea a CO2 de către pasagerii FlixBus din România

Autocarele moderne sunt unul dintre cele mai ecologice mijloace de transport, iar FlixBus își propune să facă încă un pas important în încercarea de a susține călătorii cât mai prietenoase cu mediul. În acest sens, start-upul de mobilitate oferă pasagerilor posibilitatea de a-și compensa amprenta de carbon.

În România, rata de compensare a emisiilor de CO2 de către pasagerii FlixBus în primul trimestru al anului 2019 a fost de 6,33%. Acest procent este similar cu cel înregistrat de FlixBus la nivel global, respectiv de 6,2%.

Emisiile de CO2 generate de călătoria fiecărui pasager sunt calculate în funcție de durata și de distanța cursei. Contribuția pentru mediu reprezintă aproximativ 1 – 3% din prețul inițial al biletului. Aceasta este utilizată pentru a compensa impactul climatic, dar include și o donație care va fi investită într-un proiect certificat de protecție a climei, în conformitate cu standardele internaționale de mediu.

În prezent, contribuțiile sunt investite în proiectul atmosfair „Cuptoare cu eficiență energetică” din Rwanda, acreditat de ONU.

Sustainable Mobility Forum: FlixBus propune soluțiile sustenabile de mobilitate

FlixBus oferă alternative sustenabile la mijloacele de transport tradiționale, cu o flotă de autocare care are un nivel redus de emisii, trenuri care operează 100% cu energie verde de la Greenpeace Energy și autocare electrice în Franța și Germania. În această vară, cu ocazia conferinței „Sustainable Mobility Forum” care s-a desfășurat în Bucuresti, László Arany, Managing Director Regional FlixBus, a împărtăşit audienţei viziunea companiei asupra viitorului mobilității.

„Obiectivul FlixBus este de a oferi serviciii de mobilitate cât mai multor persoane, dar și o experiență de călătorie prietenoasă cu mediul. Trecerea de la mijloacele de transport tradiționale la soluții sustenabile este o provocare importantă pentru toate companiile care oferă servicii de mobilitate. În acest context, simțim responsabilitatea de a face parte din soluție și de a contribui la schimbarea obiceiurilor de transport. Pasagerii care călătoresc cu FlixBus nu beneficiază doar de o rețea extinsă, soluții digitale, confort și prețuri accesibile, ci și contribuie la protejarea mediului înconjurător”, a explicat László Arany, Managing Director Regional FlixBus, în cadrul celui mai important eveniment local dedicat soluțiilor alternative de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.