Ediție specială NEOPLAN Cityliner

NEOPLAN Cityliner N 516 a fost lansat acum o jumătate de secol. Cu podeaua sa înălțată și cu partea frontală cu un design caracteristic, s-a dovedit a fi predecesorul segmentului curent de autocare cu punte înaltă. Pentru a evidenția această aniversare, marca premium a produs o ediție specială bazată pe cele mai emblematice generații ale modelului.

NEOPLAN Cityliner a fost lansat în 1971, la expoziția de autocare din Monaco. Cea mai recentă generație are la bază legendarul model, dar și designul „sharp cut” introdus în 2006. Original dezvoltat în manieră inovativă de către Gottlob Auwärter & Co din Stuttgart-Möhringen, ca nou concept de autocar care să ofere cea mai bună vizibilitate pasagerilor, dintr-o poziție ridicată, modelul s-a afirmat ca un deschizător de tendințe pentru standardele zilei de azi. Caracteristici: construcție și podea înălțată, care asigură un spațiu mare pentru bagaje între punți, un post de conducere jos și un parbriz superior înclinat către partea din spate, în mod aerodinamic.

Ediții speciale cu tehnologie ultramodernă

În 1996, a fost lansată o ediție specială a modelului, „versiunea de platină”, în 60 de exemplare, pentru aniversarea de 60 de ani a companiei. Modelul a prezentat, inovații tehnologice care, la vremea respectivă, păreau SF, dar care au devenit obișnuite pe parcursul timpului. Printre acestea se numărau unul dintre primele sisteme GPS de navigație prin satelit, de la Philips, și un sistem de avertizare de proximitate și control, care scana de zece ori pe secundă o zonă de aproximativ 150 m în fața vehiculului, ajustând sistemul de cruise control și retarderul, cum o face acum sistemul ACC. La acestea, se adăugau senzori de parcare cu ultrasunete, centură de siguranță cu bandă orizontală și motorizări ultramoderne de la MAN sau Scania, cu un consum de 25 l/100 km.

În 2006, NEOPLAN – acum marcă premium în cadrul Grupului MAN – a relansat modelul cu un design emblematic și disponibil în trei lungimi.

Pentru a celebra cea de-a 50-a aniversare a acestui model de succes, NEOPLAN a reinventat „versiunea de platină”, de data aceasta fără limitarea numărului de exemplare, modelul fiind disponibil în trei lungimi (Cityliner, C și L).

Și în acest caz, siguranța și tehnologia au prioritate. Autocarul include sistemul OptiView, care înlocuiește oglinzile retrovizoare și un sistem de asistență pentru întoarcere. Sistemul ACC controlat prin radar propune o funcțiune stop-and-go, fiind disponibile și alte sisteme de siguranță activă și pasivă, care fac din noua ediție specială unul dintre cele mai sigure și mai confortabile autocare de pe piață.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.