Primul autobuz Citaro Hybrid a ajuns la București (galerie foto)

Primul autobuz Mercedes-Benz Citaro Hybrid, din cele 130 contractate de primarul general Gabriela Firea, în august 2019, a ajuns în București, iar edilul a făcut o plimbare, în 28 februarie, cu acest vehicul.

În aprilie, vor fi livrate 20 de astfel de vehicule ecologice, ce vor fi puse în circulație. Valoarea totală a contactului este de aproximativ 50 de milioane de euro, cu TVA.
Autobuzele au culoarea verde, o capacitate de 27 de locuri pe scaune şi 80 de locuri în picioare.

„Avem primul autobuz hibrid Mercedes Citaro, venit în Capitală. Este un prototip. Deja conducătorii auto pot să facă pregătire, iar din aprilie vin primele 20 de autobuze. La fel, şi în următoarele luni, câte 20 de autobuze hibrid în fiecare lună, până la atingerea numărului total de 130 de autobuze care vor veni în Capitală şi vor circula în special în zona centrală a oraşului. Iată, lupta cu poluarea continuă, sub toate formele, în special în dorinţa de a-i convinge pe cetăţeni să folosească mijloacele de transport în comun în detrimentul maşinii mici, proprietate personală”, a declarat Gabriela Firea.

Garantia de care dispun autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de 8 ani, garanție de tip Full Warranty.

Bogdan Aldea, director de vânzări la Mercedes-Benz, a explicat câteva date tehnice: „Tehnologia hibridă ce echipează aceste autobuze face ca motorul electric, dispus între motorul termic și transmisia automată, să funcționeze atât ca agregat de antrenare a roților cât și ca generator de energie atunci când autobuzul frânează, energie care este la rândul ei este stocată spre a fi folosită la punerea în mișcare a autovehiculului. Astfel, energia generată din frânare, pierdută în cazul autobuzelor convenționale, este folosită acolo unde este nevoie de ea mai mult – la pornirile de pe loc constante, generate atât de plecările din stațiile S.T.B. cât și de traficul urban aglomerat. Această calitate duce la o reducere semnificativă a noxelor emise cât și a consumului de carburant”.

Interiorul autobuzelor este modern, practic, dotat cu scaune tapițate și climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători (27 scaune si 80 locuri in picioare), cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități.

Vehiculul este dotat cu prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor în timp real despre călătorie pasagerilor, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a autobuzului către Societatea de Transport București.

O atenție specială a fost acordată și șoferului, acesta beneficiind de dotări de ultimă generație care îi cresc siguranța și confortul, respectiv îi reduc sursele de stres sau oboseală.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a ținut să precizeze că „este un pas important în diminuarea poluării generate de traficul urban”, amintind că Mercedes-Benz Citaro Hybrid a fost votat drept autobuzul anului 2019.

Parcul auto al STB a fost înnoit deja cu 400 de autobuze Otokar Euro 6. Din noiembrie, vor sosi și primele troleibuze din totalul de 100 contractate de Primăria Capitalei tot de la o firmă turcească, Bozankaya Otomotiv.

Firea se află în procedură avansată de licitație și pentru achiziția a 100 de autobuze electrice și a 100 de tramvaie.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.