Procedură STB de eliberare a cardurilor către pensionari

1

Societatea de Transport București (STB) SA începe procedura de eliberare a cardurilor de transport gratuit pentru pensionari, care se va desfășura în două etape.

Astfel Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA, începe din 12 februarie distribuirea formularelor necesare eliberării abonamentelor de călătorie destinate pensionarilor.

Persoanele cu domiciliul în Bucureşti, pensionate la limită de vârstă, pot solicita Centrelor de Emitere si Reîncărcare Carduri şi controlorilor legitimaţii de călătorie, instrucțiuni cu privire la datele/ documentele, pe care este necesar să le depună la orice unitate de vânzare (formularul completat însoţit de copia talonului de pensie şi a actului de identitate).

După completarea formularului tip, împreună cu o copie a talonului de pensie şi a actului de identitate, solicitantul le va depune la oricare Centru de Emitere si Reîncărcare Carduri al STB SA.

În urma colectării acestor documente, STB SA le transmite către Casa Naţională de Pensii Publice, pentru verificare şi validare. După validare, STB SA va emite cardurile electronice şi le transmite, prin corespondenţă, către beneficiari, la adresele indicate de aceştia.

Pensionarii care au împlinit vârsta de 63 de ani, în cazul femeilor, şi 65 de ani în cazul bărbaţilor, pot opta, tot prin completarea formularului, pentru emiterea unui card de călătorie destinat însoţitorilor. Astfel, conform HCGMB 839/2019, persoanele care au domiciliul stabil în Bucureşti și sunt însoţitoare ale pensionarilor beneficiază de gratuitate pentru călătoria pe mijloacele de transport public ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza Municipiului Bucureşti.

Cardurile de transport vor permite două validări consecutive, una pentru posesorul de card nominal, respectiv pensionarul, şi una pentru însoţitorul acestuia.

Persoanele însoţitoare, beneficiază de această facilitate numai pe durata călătoriei în care însoţesc pensionarii deţinători ai unor astfel de carduri.

Cardul se emite pentru o perioadă de 12 luni.

1 COMENTARIU

  1. Practic procedura de distribuire “gratuita” a formularelor pentru transportul public de suprafata a pensionarilor, in Municipiul Bucuresti, este putin altfel!
    Cu circa o ora in urma ma duc la chioscul de la Favorit, nu mai avem formulare! Mergeti la Orizont, la Xerox!
    – Dar maine dimineata, la prima ora? Nu stiu!
    – Multumesc! Si ma duc la chioscul de la Orizont, sarut mana!…stiti…formulare!… nu mai avem! dar maine dimineata la prima ora?…nu stiu…mergeti la Xerox, in fata la circa financiara! Si ma duc la Xerox, tot la Orizont, in fata la circa financiara, coada mare, inghesuiala, numai leat cu mine….Toata lumea, nu la papetarie, nu la produse alimentare, numai la formulare pentru STB…1,5 lei / 3 pagini. Am plecat cu ce trebuie insa foarte dezamagit. Xeroxul de la Orizont e singurul din zona si intamplator sau nu, nici-un punct STB, de la Razoare pana la Piata Drumul Taberei, inclusiv AFI Cotroceni nu au formulare.
    Referitor la depunerea documentelor toate operatoarele STB intrebate au spus ca nu au nu mere de inregistrare a documentelor. Practic acestea ignora noile reglementari si pe pensionari, scapa repede de formulare si refuza inregistrarea documentelor. Am scris toate astea din respect pentru varsta celor ce vor sa intre in legalitate, urmare a noilor reglementari. Doamnele de la ghiseele STB nici nu-si dau seama in ce se baga!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.