DOCUMENT: MAI reglementează circulația trotinetelor electrice

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizează, în 22 ianuarie, o dezbatere publică pe tema unui proiect de lege, publicat pe site-ul instituției, care reglementează folosirea trotinetelor electrice.

foto: TISPOL

Acest tip de vehicule va putea fi condus numai de către persoane care au cel puțin 14 ani și poartă obligatoriu cască de protecție, dacă nu au împlinit 16 ani, a explicat comisar-șef George Grigore, director adjunct la Direcția Rutieră.

Totodată. trotinetele electrice vor putea fi conduse numai pe pista pentru biciclete, iar acolo unde acestea nu există, pe străzile unde viteza maximă legală este de 50 de kilometri pe oră. Este interzisă conducerea lor în afara localităților.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că, în perioada 2016 – 2019, au fost înregistrate 192 de accidente rutiere în care au fost implicați conducători de trotinete electrice. Aceste accidente au fost soldate cu un deces, cu 37 de răniți grav și cu 156 de răniți ușor.
 
“Ne dorim, prin acest proiect, creșterea nivelului siguranței rutiere în România, prin prevenirea accidentelor în care sunt implicate trotinetele electrice”, a spus ministrul, într-o conferință de presă.
 
Aceste norme obligatorii pentru conducătorii de trotinete se află în stadiul de propuneri, pe care reprezentanții MAI le vor discuta direct cu cei interesați. “E bine că un proiect legislativ naște multe întrebări, ceea ce înseamnă că la dezbatere va putea fi amendat astfel încât toată lumea să fie mulțumită”, a precizat Marcel Vela.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.