Iohannis a promulgat Legea transportului alternativ. Intrarea în legalitate a aplicațiilor, amânată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, în 7 noiembrie, Legea transportului alternativ, cu modificările de ultimă oră operate de Parlament, care a amânat cu patru luni, până la 1 februarie 2020, intrarea în legalitate a firmelor existente deja pe piață de 5 ani (Uber, Bolt, Clever şi Yango).

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 7 noiembrie a.c. decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto (PL-x 406/01.10.2019)”, se arată într-un comunicat transmis de Administrația Prezidenţială.

Modificările la OUG 49/28.06.2019 operate de Parlament în 22 octombrie sunt:

  • articolul 6 prevede ca operatorul platformei digitale care este persoană juridică nerezidentă are obligația să aibă o filială înregistrată la ONRC, în loc de o sucursală cum era în forma inițială;
  • taxa pe care operatorul trebuie să o plătească la bugetul de stat se va achita la 24 de luni, nu la 12 luni, cum prevedea OUG 49/2019;
  • avizul tehnic pentru platformele digitale va avea o valabilitate de 24 luni, nu de 12 luni;
  • de asemenea, articolul 13, alineatul (2) a fost modificat astfel: Copia conformă a autorizației pentru transportul alternativ se eliberează operatorului de transport alternativ autorizat numai pentru autoturismele deținute în proprietate, închiriere sau comoda, iar articolul 25, lit p), prevede acum că operatorul platformei digitale are obligația să achite la bugetul de stat o taxă în valoare de 100.000 lei la fiecare 24 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.