Ministrul Dezvoltării îi anunță pe președinții de CJ să încheie rapid contractele de transport județean

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, i-a înștiințat pe președinții consiliilor județene (CJ), în 11 martie, la o zi după ce Camera Deputaților (for decizional) a adoptat legea de respingere a OUG nr. 51/2019, să pregătească „în regim de urgență” și să încheie contractele pentru transportul județean de pasageri, după ce actualele contracte fuseseră prelungite, în vara trecută, cu 4 ani, până în 2023, prin ordonanța anulată acum.

Ion Ștefan

Legea de respingere a OUG 51, adoptată cu largă majoritate în Parlament, i-a lăsat „în aer” pe operatorii deținători de contracte, după ce acestea au expirat peste noapte.

Ordonanța scosese din sfera serviciilor publice transportul rutier de persoane județean.

„Ca urmare a acestui aspect, transportului rutier de persoane la nivel județean i se aplică prevederile Regulamentului (CE) nr.1370/2007 al Parlamentului european și al Consiliului din 23 octombrie 2007, privind serviciile publice de transport feroviar și rutier de călători și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 119/69 și nr. 1107/70 al Consiliului, cu modificările și completările ulterioare. Față de acestea, pentru că legislația în vigoare nu prevede termene tranzitorii, ministrul Dezvoltării le recomandă președinților de CJ să dispună în regim de urgență, măsurile necesare în vederea pregătirii și încheierii contractelor de servicii publice pentru transportul de persoane la nivel județean”.

„Măsurile de mai sus sunt absolut necesare pentru asigurarea continuității transportului județean de persoane, încă de la data dintrării în vigoare a legii. Pentru modalitățile de aplicare a legislației în materia achizițiilor publice, achizițiilor sectoriale și a concesiunilor de lucrări și concesiunilor de servicii, recomandăm să vă adresați direct Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP)”, se mai arată în adresa transmisă președinților de CJ.

Detalii, aici:

OUG 51/2019, RESPINSĂ prin lege. Transportul județean, în aer!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.