Campania de curățenie a vehiculelor STB, reluată

Societatea de Transport București (STB, fosta RATB) anunță începerea unei noi etape din campania de curățenie a autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor, începută în decembrie 2018, iar de data aceasta inclusiv a adăposturilor din stații.

foto: STB

Astfel, pentru fiecare vehicul care va ieși în traseu, va fi aplicat treptat un program de spălare şi igienizare în interior şi exterior, precum și neutralizarea graffiti-urilor, iar fiecare vehicul va fi ulterior monitorizat pentru a se urmări menținerea unui aspect decent.

Totodată, va fi aplicat un program special etapizat de redare a unui aspect civilizat adăposturilor din stațiile de tramvai.

Anul trecut, STB SA a dotat autobazele cu stații de spălare noi, moderne, iar prin această campanie își propune să asigure vehicule igienice și un grad de confort cât mai ridicat pentru călători, dar și un aspect decent al stațiilor de tramvai.

foto: STB

“De cele mai multe ori, imaginea neplăcută a vehiculelor este creată de către unii călători, prin mâzgălirea cu graffiti, vandalizarea, zgârierea interiorului, aruncarea de resturi de mâncare ori de băutură în vehicule”, precizează STB.

Conform Regulamentului Serviciului Comunitar de Transport Public Local de călători în Regiunea București – Ilfov, pentru murdărirea sau vandalizarea vehiculelor sunt stabilite amenzi de 500 lei.

“Totuși, politica STB SA nu este aceea de a sancţiona călătorii, ci de conştientizare a publicului asupra faptului că de fiecare dintre noi depinde calitatea transportului în comun în Bucureşti”, se mai arată în comunicatul transmis redacției în 10 mai.

„De fiecare dintre noi depinde în ce condiții călătorim”, spune Andrei George Creci, directorul general al STB SA. El face apel la călători să respecte munca și eforturile angajaților STB și să respecte regulile minime de conviețuire în cadrul comunității.

STB îi asigură pe bucureșteni că vor urma şi alte măsuri care vor crea condiţii civilizate de transport “şi vor dovedi ataşamentul STB faţă de călători”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.