Mercedes-Benz Clasa T – un nou partener de drum

Constructorul german urmează să dezvolte Clasa T, un nou vehicul destinat familiilor dar care este potrivit și persoanelor pasionate de agrement activ, ce va fi disponibil de la jumătatea lui 2022.

„Cu noua model Clasa T vom oferi un vehicul care fi atât pe placul familiilor cât și pe ce cel al oamenilor activi. Acești oameni caută vehicule compacte, atractive și practice, tocmai acestea fiind caracteristicile noii clase T”, a spus Marcus Breitschwerdt, șeful Mercedes-Benz Vans.

Chiar dacă este un vehicul complet nou, Clasa T se va identifica cu actuala familie Mercedes-Benz în ceea ce privește designul, măsurile de siguranță sau conectivitatea. Totul va avea ADN-ul Mercedes-Benz.

„Mulțumită designului vehiculului am obținut o fuziune între funcționalitate și concept.” spune Gorden Wagener, director de proiectare al grupului Daimler.

Este vizată piața clienților privați 

Clasa T va răspunde nevoilor familiilor și persoanelor orientate spre petrecere a timpul liber călătorind, la un raport preț-valoare atractiv. Noul vehicul oferă o mult spațiu interior și este potrivit pentru o serie de utilizări diferite, inclusiv transportul de pasageri în regim de car-sharing. toate acestea fără a compromite confortul. Ușile glisante cu deschidere largă, atât pe partea stângă cât și pe partea dreaptă, permit accesul ușor și confortabil în interior. Alături de sistemele de acționare convenționale ale ușilor va exista și o versiune complet electrică.

Van-uri Mercedes-Benz în segmentul autoutilitarelor mici

La autoutilitare mici, Mercedes-Benz Vans este reprezentat de Citan din 2012. În august anul trecut, divizia Vans a anunțat un succesor al autoutilitarei de livrare urbană, împreună cu o variantă complet electrică. Pe baza acestei platforme mici de autoutilitară, vor fi create două vehicule: în timp ce Mercedes-Benz Citan este un vehicul adaptat cerințelor clienților comerciali, Clasa T Mercedes-Benz este axată în primul rând către clienți privați.

Clasa T și Citan vor fi produse în cooperare cu Renault-Nissan-Mitsubishi.

Alexandru STOIAN
alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.