Ministrul Bode, întâlnire de lucru cu președintele Ford România

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a avut o întâlnire de lucru la sediul Ministerului, în 27 noiembrie, cu președintele Ford România, Ian Pearson.

Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiile proiectelor de infrastructură care vin în sprijinul activității producătorului de automobile de la Craiova.

Astfel, ei au discutat stadiul următoarelor proiecte:

  • Drumul expres Craiova – Pitești, cu precădere la stadiul centurii ocolitoare a orașului Balș, dar și a graficului de realizare a loturilor 3 și 4 ale drumului expres;
  • liniei de cale ferată ce face legătura dintre Craiova și Vama Nădlac și a căii ferate Craiova – Calafat.

Totodată, ministrul Lucian Bode a precizat că este necesară dezvoltarea transportului multimodal, prezentând în acest sens avantajele celor două proiecte de la Craiova și Timișoara.

”Discuțiile purtate cu președintele Ford România au fost extrem de constructive și am convenit împreună ca dialogul să aibă un caracter permanent. Înțeleg și așteptările celor de la Ford, înțeleg și așteptările pe care le au românii de la noi, în ceea ce privește infrastructura. Prefer ca de acum încolo să ne concentrăm pe soluțiile de deblocare a proiectelor începute și să grăbim ritmul de realizare a lor. Companiile private trebuie să aibă de la noi termene concrete și realiste pentru fiecare proiect de infrastructură, deoarece numai așa pot să își adapteze politica lor economică. Timpul promisiunilor nerealiste a trecut. Acum este momentul să luăm toate măsurile necesare pentru ca tot ceea ce s-a început în infrastructură să fie finalizat și să începem proiectele care sunt deja programate. Acest lucru se va realiza într-un mod transparent prin informarea românilor cu privire la  stadiul fiecărui proiect”, a transmis Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.