Volvo Buses: noua ofertă globală de electromobilitate

Volvo Buses își extinde oferta de electromobilitate în întreaga lume. Odată cu lansarea noului șasiu Volvo BZL Electric, Volvo Buses oferă o platformă solidă pentru transportul public durabil și eficient în orașele din întreaga lume, împreună cu operațiuni fiabile și profitabile pentru clienți.

„Ne-am angajat să conducem transformarea industriei noastre către un viitor mai durabil. Odată cu lansarea noului Volvo BZL Electric, ambiția noastră este să oferim cele mai responsabile sisteme de autobuze electrice din lume. O facem concentrându-ne pe durabilitate, siguranță și fiabilitate”, a spus Anna Westerberg, președintele Volvo Buses.

Cererea globală de soluții de electromobilitate în sectorul transportului public este în creștere, iar autobuzele Volvo se așteaptă la o creștere rapidă în următorii ani, a comunicat constructorul.

„Cu noul Volvo BZL Electric oferim o platformă globală pentru transportul public curat, silențios și eficient din punct de vedere energetic pentru a satisface cererea în creștere pe piețe importante care sunt pregătite pentru trecerea la electromobilitate”, spune Anna Westerberg.

Circularitatea este importantă

Îngrijirea mediului este în centrul Volvo și durabilitatea, este esențial mai puțin zgomot, emisii mai mici și CO2 redus. Volvo Buses are o gamă mai largă decât aceasta.

„Avem o perspectivă asupra ciclului de viață și ne asumăm responsabilitatea pentru impactul produselor noastre asupra mediului, de la leagăn până la mormânt. Aceasta înseamnă că ne asigurăm că materialele, producția, exploatarea și reciclarea îndeplinesc cele mai înalte standarde de mediu”, spune Anna Westerberg.

La Volvo Buses, circularitatea este importantă, iar noul Volvo BZL Electric a fost dezvoltat pentru a fi reciclabil cu peste 90%.

Fiabilitate, eficiență și siguranță Volvo

Volvo Buses are ani de experiență în soluții de electromobilitate din colaborarea strânsă cu operatorii din întreaga lume. Noul Volvo BZL Electric este proiectat atât pentru aplicații cu etaj, cât și cu două etaje, cu multiple opțiuni pentru culturisti.

„Noul Volvo BZL Electric se bazează pe tehnologii dovedite și de succes deja implementate în Europa. Toate componentele șasiului și ale transmisiei au fost dezvoltate și fabricate de Volvo. Pentru a proteja calitățile premium ale autobuzelor noastre, colaborăm cu culturisti selectați din întreaga lume”, spune Dan Pettersson, șef internațional la Volvo Buses.

Un autobuz electric face întotdeauna parte dintr-un sistem. Lungimea traseului, frecvența, capacitatea, încărcarea și reglementările locale se traduc în soluții diferite.

„Prin experiență, știm că trebuie să lucrăm îndeaproape împreună cu clienții și partenerii noștri pentru a putea adapta soluțiile de electromobilitate la fiecare oraș. Și prin intermediul rețelei noastre de servicii la nivel mondial și a echipelor de service dedicate, putem asigura fiabilitatea și eficiența produselor și serviciilor noastre chiar și pe termen lung. Totul este să ofere zero perioade de nefuncționare neplanificate ”, spune Dan Pettersson.

Siguranța este o stea îndrumătoare la Volvo, iar noul Volvo BZL Electric îndeplinește cele mai înalte standarde europene pentru conducere superioară și funcționare sigură. Include cea mai recentă ofertă de tehnologie conectată Volvo Buses, Volvo Connect. Cu funcții precum Volvo’s Zone Management, operatorul poate crea zone de siguranță în care viteza maximă este limitată, de exemplu în afara unei școli sau într-un depozit de autobuze.

O experiență de conducere de primă clasă și flexibilitate de încărcare

Volvo BZL Electric are o transmisie dezvoltată în întregime de Volvo. Motorul electric de 200 kW este cuplat la o cutie de viteze automată în două trepte. Acest lucru mărește cuplul roții la viteză mică și uniformizează vârfurile de curent, reducând astfel consumul de energie și menținând sănătatea motorului și a bateriei. Linia de transmisie poate fi configurată ca o unitate cu motor unic sau dual cu o putere de ieșire de cel puțin 540 CP. Acest lucru face din Volvo BZL Electric un alpinist neobosit și permite o operare rapidă și lină.

Volvo BZL Electric este conceput pentru a încărca flexibilitatea utilizând interfețe hardware atât pentru încărcarea de mare putere OppCharge pe traseu, cât și pentru încărcarea CCS în depozit. Volvo Buses oferă, de asemenea, un angajament energetic utilizabil, ceea ce înseamnă că Volvo Buses garantează capacitatea pentru o cantitate convenită de energie pentru operare – eliminând astfel orice îngrijorare a clienților cu privire la baterii.

Detalii tehnice Volvo BZL Electric

• Lungime (mm): 11,815 (single deck), 10,585 (double deck)
• Transmisie: Motor electric, putere maximă unul/două motoare: 200/400 kW (single deck), 200 kW (double deck)
• Cutie de viteze: transmisie manuală automată cu 2 trepte
• Încărcare: OppCharge, putere maximă de încărcare: 300 kW. Combo2/CCS, putere maximă de încărcare: 150 kW
• Capacitate de stocare a energiei: până la 470 kWh.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.