Axis lansează Goarna de Rețea

Axis Communications anunță lansarea goarnei de reţea AXIS C3003-E, primul model open standard dedicat transmiterii vocii la distanță și ideal pentru creşterea gradului de securitate oferit de instalațiile de supraveghere video exterioare dispuse în zone precum parcări, şantiere, locații de infrastructură critice și piețe publice.

AXIS C3003-E este simplu de instalat și de integrat într-un sistem de supraveghere video sau un sistem de telefonie IP, făcând posibilă realizarea de anunțuri publice de oriunde, graţie conexiunii la rețea.

“AXIS C3003-E face parte din noua generație de echipamente IoT (Internet of Things), oferind multiple avantaje datorită posibilităţii sale de conectare la o rețea IP. Goarna poate fi activată prin sunarea de către operator la un număr de telefon asignat; modelul poate fi integrat cu aproape orice sistem”, a declarat Peter Lindström, Director Axis New Business.

AXIS C3003-E a fost dezvoltată într-o strânsă colaborare cu cei mai mari jucători din industria de supraveghere video de rețea. Printre beneficiile induse de echipament se numără: costuri reduse de instalare, integrare ușoară și fiabilitate extinsă. Odată instalată, goarna permite utilizatorilor să adauge cu ușurință funcția de voce sistemului de supraveghere pentru a descuraja activități nedorite.

“Goarna permite operatorilor să intervină imediat atunci când o alertă a sistemului de supraveghere video este activată. În mod normal, un individ va fugi din zonă dacă este somat verbal. Acest lucru reduce consturile utilizatorilor prin limitarea pagubelor materiale şi nevoia de a da explicaţii”, a declarat Lars Kämpe, Business Development Manager Securitas.

AXIS C3003-E este o goarnă autonomă care asigură transmiterea de semnal, decodarea şi amplificarea vocii, având şi rol de difuzor. Spre deosebire de multe goarne analogice, Axis C3003-E nu are nevoie de o conectare separată la un amplificator sau la o cameră de supraveghere IP pentru a se conecta la rețea.

Ca unitate de sine stătătoare, AXIS C3003-E poate fi plasată oriunde, permiţând o abordare flexibilă, scalabilă și eficientă din punct de vedere al costurilor. În plus, nu are nevoie de o sursă de alimentare externă. Graţie tehnologiei Power over Ethernet (PoE), printr-un singur cablu de rețea, AXIS C3003-E se alimentează și se conectează direct la un sistem de management video și/ sau sistem de telefonie de voce IP (VoIP).

Difuzorul oferă un nivel ridicat de presiune acustică pentru un discurs inteligibil transmis chiar şi de la distanțe mari. Această caracteristică permite obţinerea unui sunet clar şi de calitate. Pentru o testare cât mai uşoară a echipamentului goarna deţine integrată funcţia Auto Speaker Test, care poate verifica dacă difuzorul funcționează în parametri optimi.

“Până acum Securitas a lucrat doar cu goarne analogice. Atunci când lucrezi cu un astfel de echipament nu ai întotdeauna certitudinea că funcţionează în parametri optimi, neexistând nicio metodă de control. AXIS C3003-E ne permite să monitorizăm de la distanță starea de funcţionare și să verificăm calitatea sunetului. Goarna suportă de asemenea tehnologia PoE, care face mai simplă instalarea și permite reducerea costurilor. Modelul permite de asemenea utilizarea de mesaje pre-înregistrate,” a completat Kämpe.

AXIS C3003-E poate reda un fișier pre-înregistrat atunci când este declanșată manual sau automat ca răspuns la un eveniment de alarmă. De asemenea, utilizatorii pot să-și încarce fișiere audio proprii, personalizate. Goarna se integrează ușor cu sistemele de management video şi cu software-urile dezvoltate de Aimetis Corp., Genetec, Milestone Systems și NICE Systems.

Modelul va fi compatibil cu versiunea AXIS Camera Station 4.20, care se potrivește instalărilor mici și mijlocii. AXIS C3003-E se integrează de asemenea cu sisteme de telefonie VoIP care utilizează SIP (Session Initiation Protocol). Acestă integrare permite utilizatorilor să se conecteze la goarnă şi să facă anunţuri chiar de pe telefonul lor mobil.

Axis Communications (www.axis.com) este lider mondial în echipamente video de reţea, oferind soluții inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale Axis sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Compania are peste 1900 de angajați în peste 40 de birouri în lume și cooperează cu peste 75.000 parteneri din 179 de țări. Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.