Page 23 - ZIUA Cargo
P. 23

CONECTIVITATE INTELIGENTĂ Soluții de analiză
ABig Data
Evaluarea inteligentă a datelor vehiculului optimizează consumul de combustibil și reduce costurile pentru activitățile logistice.
nul acesta, concentrația de CO2 din atmosferă a atins un nou nivel record. Aceste evo-
Transportatorii pot verifica activi- tățile curente ale flotei și pot analiza grupe de vehicule, sau pot coborî pâ- nă la nivelul fiecărui camion în parte.
Pe baza evaluărilor inteligente ale datelor, asemenea soluții pot contribui, în același timp, la optimizarea alimen- tării cu carburant și creșterea eficienței stilului de conducere. Și acesta este doar începutul. TX-FUELCOMPASS este doar o aplicație dintr-o varietate de posibilități, ce vor fi disponibile în viitor, prin analiza inteligentă a datelor vehiculului.
luții alarmante îi determină pe factorii de decizie să ia măsuri. Industria tre- buie să aibă în vedere că, în următorii ani, nu numai că prețurile combustibi- lului vor continua să crească, că vor fi adoptate, la nivel european, cerințe mai stricte privind consumul și stimulentele pentru economisirea combustibilului.
Pot obține o imagine detaliată a tuturor tranzacțiilor de realimentare și pot alege modele specifice de realimen- tare. Prin adăugarea de informații, cum ar fi nivelul de combustibil rămas, sau prețul combustibilului, sistemul indică unde și când vehiculul ar fi trebuit să fie alimentat pentru a realiza economii de costuri, comparativ cu situația existentă.
Pe alte aplicații, cum ar fi întreți- nerea predictivă sau managemetul flo- telor, soluțiile de analiză ale Big Data schimbă, deja, în mod fundamental industria de transport și logistică.
Această evoluție are, în mod evi- dent, un impact semnificativ asupra companiilor europene de transport, deoarece prețurile ridicate comprimă profiturile și marjele. De aceea, in- dustria caută soluții inteligente pentru a-și spori eficiența. Din această nece- sitate, WABCO, furnizor mondial de sisteme de control al frânării și de alte tehnologii avansate care îmbunătățesc siguranța, eficiența și conectivitatea vehiculelor comerciale, a dezvoltat TX-FUELCOMPASS.
O privire asupra consumului de combustibil pe diferite vehicule permite analizarea consumurilor medii pentru fiecare vehicul în parte și a distanțelor parcurse.
Material furnizat de către WABCO
 Date certe,
nu presupuneri
Analizând Big Data, aplicația soft- ware disponibilă pe web asigură flo- telor o imagine de 360 de grade asu- pra consumului de combustibil și oferă transportatorilor o perspectivă complexă asupra utilizării combustibilului, a discre- panțelor și a posibilelor depășiri.
Fiecare aspect important al ope- rării flotei este analizat – camion, șofer, realimentare și vizualizarea datelelor legate de combustibil. Astfel, soluția devine un instrument esențial pentru orice flotă, în special în perioadele cu fluctuații ale prețurilor și restricții, de- oarece le permite managerilor să își construiască strategiile pe baza da- telor, și nu pe presupuneri.
Concret, soluția de analiză a Big Data accesează cantități uriașe de date din diferite surse și aduce împre- ună aceste seturi de Big Data în grafi- ce transparente și tablouri de bord.
Combinată cu unul dintre compu- terele de bord Transics, TX-SKY sau TX-GO, TX-FUELCOMPASS permite evaluarea și îmbunătățirea comporta- mentului de realimentare al flotei, fără nicio investiție suplimentară sau hard- ware special.
decembrie 2018 .......................................................................................................................................... 23
  CAMIOANE ȘI SERVICII
PUBLICITATE














































































   21   22   23   24   25