Page 21 - ZIUA Cargo
P. 21

 Varianta actualizată a motorului die- sel D13 folosește, de asemenea, un nou tip de ulei de motor VDS-5, cu vâs- cozitate redusă, și segmenți de ungere care diminuează consumul de combus- tibil și fricțiunea internă. În plus, motorul de 500 CP economisește suplimentar, având același raport de compresie ca și variantele de 460 și 420 CP.
  Claes Nilsson, președintele Volvo Trucks:
„Aceste îmbunătățiri vor ajuta clienții să se mențină la înălțimea noilor regulamente privind emisiile poluante, îmbunătățind, în același timp, eficiența consumului de combustibil pentru camioanele noastre Volvo FH, FM și FMX”.
I-See (pre)vede tot
Software-ul I-See pe bază de hărți folosește datele cartografice pentru a previzualiza topografia traseului și are grijă de selectarea treptelor de viteză, de accelerare și de frâna de motor. Acesta este proiectat să folosească e- nergia cinetică a camionului în cel mai bun mod posibil și a fost îmbunătățit printr-o serie de actualizări precum o nouă strategie de selectare a treptelor de viteză și rulare selectivă în pantă, ca- re permite o utilizare mai eficientă a funcției I-Roll de rulare liberă.
Adaptarea: Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
decembrie 2018 .......................................................................................................................................... 21
  CAMIOANE ȘI SERVICII


























































































   19   20   21   22   23