Page 34 - ZIUA Cargo
P. 34

FAN COURIER, LA 20 DE ANI
– estimat pentru trimestrul al treilea a fost de 239,7 miliarde de lei prețuri curente, în creștere – în termeni reali – cu 1,9% față de trimestrul al doilea. Un impact negativ la creșterea PIB l-au avut: cheltuiala pentru consumul final al administrațiilor publice, formarea brută de capital fix și exportul net.
DRIVING MY FUTURE
   FAN Courier, afacere românească, integral privată, își consolidează poziția de lider pe piața locală de curierat pentru al 12-lea an consecutiv, pe fondul dublării investițiilor și al creșterii pieței. Compania estimează că va încheia exercițiul financiar al acestui an cu o cifră de afaceri de 145 de milioane de euro, în linie cu previziunile inițiale, pe o piață consolidată care va depăși, anul acesta, jumătate de miliard de euro. „2018 a fost anul cu cele mai mari investiții din istoria companiei, cu peste 27,5 milioane de euro, mai mult cu aproximativ 50% față ceea ce anticipam la finalul anului trecut. Am finalizat cea mai mare investiție într-un
100.000 DE INVESTITORI ÎN DIFICULTATE, ÎN 2018
Chiar dacă economia crește cu cea mai ridicată rată din Uniunea Europeană, business-ul pare că se adâncește în probleme. Peste 100.000 de firme și-au închis porțile sau au intrat în insolvență, în primele 10 luni din acest an, cu peste 5.000 mai multe decât în perioada similară din anul trecut. Resursele financiare insuficiente, investițiile greșite și lipsa unei strategii de risc fundamentată pe realitățile din economie sunt principalele motive ale eșecului în afaceri, arată o analiză Sierra Quadrant, unul dintre principalii jucători din piața insolvenței. Conform analizei, 116.952 de firme se află, în prezent, într-o situație de risc, iar multe dintre ele și-au închis deja activitatea. Sunt cu 5.639 mai multe companii în dificultate decât în primele 10 luni din 2017. În perioada ianuarie – octombrie 2018, 7.026 de societăți au intrat în insolvență, 15.014 și-au suspendat activitatea, 65.631 au fost radiate, iar 29.278 au fost dizolvate, potrivit
depozit, cel de-al doilea, de la Ștefănești, și una dintre cele mai mari în tehnologie, banda de sortare din noul hub”, a declarat Adrian Mihai, unul dintre cei trei fondatori ai companiei. Pentru 2019, FAN Courier își menține previziunile de creștere, la acest moment estimările fiind de plus 15% peste afacerile din acest an, care se vor cifra la aproximativ 145 de milioane de euro.
datelor oficiale anunțate de Registrul Comerțului.
Analiza Sierra Quadrant arată că, în prezent, cel mai riscant mediu de afaceri, judecând după numărul mare de firme aflate în dificultate, este Bucureștiul, cu 1.372 de insolvențe, 1.646 de firme suspendate, 10.446 de societăți radiate și 5.779 de firme dizolvate, în primele 10 luni din 2018. Asta în condițiile în care, în București, activează și cele mai multe societăți din România (238.523 de firme și PFA-uri).
CREȘTERE ECONOMICĂ DE 4,3%, ÎN T3
Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat o creștere cu 4,3% pe serie brută și cu 4,1% pe seria ajustată sezonier, în al treilea trimestru al anului, față de aceeași perioadă din 2017, potrivit datelor publicate în decembrie de Institutul Național de Statistică. Creșterea s-a datorat, în principal, cheltuielilor populației, al căror volum s-a majorat cu 5%, contribuind cu plus 3,1% la creșterea PIB. Produsul Intern Brut – date ajustate sezonier
ICT Logistics, în parteneriat cu Fundația Hope and Homes for Children, a pus bazele unui parteneriat prin care tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului pot beneficia de instruire și, ulterior, de un loc de muncă în domeniul transporturilor, prin programul „Driving My Future” (Conduc Viitorul Meu). În primul an de parteneriat, doi tineri din Iași și Sibiu au fost incluși în program. Programul are patru etape, în care tinerii selectați sunt formați pentru meseria de șofer de camion. Pregătirea durează aproximativ un an și începe prin obținerea permisului de conducere categoria B, urmat de categoriile C și CE aferente conducerii unor vehicule de mare tonaj și de dobândirea atestatelor profesionale. Pe întreaga durată a școlarizării și, apoi, în cele 6 luni de ucenicie, ICT Logistics susține costurile studiilor și costurile de întreținere ale tinerilor, prin asigurarea unui venit lunar.
   ȘTIRI
  34 ............................................................................................................................................ decembrie 2018
Conform datelor oficiale, anual, aproximativ 4.000 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani părăsesc sistemul de protecție a copilului, fără a fi pregătiți pentru o viață independentă, sau având o pregătire extrem de limitată. Programul „Driving My Future” va fi evaluat de parteneri la finele anului 2019, iar, dacă obiectivele sunt atinse, acesta va continua la parametri extinși, în România, și va fi propus pentru implementare și în rețeaua internațională ICT Logistics.
 Până în acest moment, 49.255 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca, până în 2026, să fie eliminată instituționalizarea copiilor în țara noastră.



















































































   32   33   34   35   36