Page 55 - ZIUA Cargo
P. 55

Autobuze noi, amendă majorată
Societatea de Transport București (STB) a introdus în circulație pe 5 trasee, de Ziua Națională – 1 Decembrie, primele 30 de autobuze Otokar din contractul de 400 de vehicule noi, însă „la pachet” a majorat de la 150 de lei, la 500 de lei amenda pentru cei care călătoresc fără bilet.
pRentru cei fără bilet
eprezentanții STB precizează însă că nu au scumpit călă- toria și că derulează o cam-
Gabriela Firea, primarul Capitalei:
   panie de informare privind noul Regu- lament de transport, aprobat de Asociația de Dezvoltare Intercomu- nitară pentru Transport Public Bucu- rești – Ilfov. „În urma semnării Contrac- tului de delegare a serviciului de transport între ADITPBI și STB, tarifele de călătorie au rămas neschimbate, iar amenzile contravenționale sunt ali- niate conform Legii 92/2007, privind serviciile de transport public local. Ast- fel, în cazul în care un călător este surprins de controlori că circulă fără a avea asupra sa un titlu de călătorie valabil și validat, el poate achita pe loc 50 de lei. Aceasta este contrava- loarea suprataxei, care este un titlu special de transport și îi conferă călă- torului dreptul de a continua călătoria respectivă până la stația de destinație. Dacă nu achită suprataxa, călătorului fraudulos i se va întocmi proces-verbal de contravenție. În acest caz, amenda este de 500 de lei, cuantum stabilit prin Contractul de delegare, conform Legii 92/2007”, precizează reprezen- tanții STB.
„Peste tot în lume, în momentul în care folosești un serviciu public, care oricum este subvenționat de către Municipalitate, este normal să respecți aceste reguli. A fost o decizie a ADIPBI, pe care eu nu am cum să o comentez”.
din amendă, respectiv 250 de lei, la direcția sau compartimentul de înca- sare a taxelor și impozitelor locale din cadrul primăriei localității unde contra- venientul își are domiciliul.
comun. Totodată, STB precizează că politica sa nu este aceea de a sanc- ționa călătorii frauduloși, ci de con- știentizare a publicului asupra faptului că de fiecare dintre noi depinde cali- tatea transportului în comun în București. „Vor urma și alte măsuri care vor crea condiții civilizate de transport și vor dovedi atașamentul STB față de clienții săi”, asigură reprezentanții societății.
  La jumătate, dacă se achită în 15 zile
Campanie de informare
În prima zi de circulație, unul dintre autobuzele Otokar a înregistrat un inci- dent, care a fost, însă, remediat pe loc: s-a ars siguranța generală, fiind înlocuită, iar vehiculul a plecat din nou pe traseu, prin propulsie proprie.
Conform noilor reglementări legale privind contravențiile, în termen de 15 zile, cel sancționat poate plăti jumătate
Conducerea STB anunță că deru- lează o campanie de informare și îndrumare a călătorilor, în scopul în- țelegerii și acomodării cu noile regle- mentări, dar și cu facilitățile ce vor fi oferite în mijloacele de transport în
Au fost semnalate și diferențe de temperatură înregistrate între habi- taclul conducătorilor auto și salonul călătorilor, însă STB precizează că acest lucru s-a întâmplat din cauză că șoferii nu sunt încă familiarizați cu noile autobuze. Astfel, temperatura în am- bele volume trebuie setată la același nivel, iar șoferii au fost reinstruiți cum să intervină la reglarea temperaturii.
În ceea ce privește obligativitatea validării cardurilor de către toți deți- nătorii – și, mai nou, inclusiv de către posesorii abonamentelor și beneficiarii de gratuități –, STB precizează că apli- carea amenzilor se va face numai după ce toți beneficiarii acestor tipuri de card vor intra în posesia lor și vor fi informați corespunzător, astfel încât să se familiarizeze cu funcționarea sistemului automat de taxare.
Probleme la un autobuz
 decembrie 2018 .......................................................................................................................................... 55
Cele 30 de autobuze noi achizițio- nate de Primăria Capitalei circulă pe liniile 302 (autobuzele de 10 metri lun- gime), 336, 601 (cele de 12 metri), 780 și 783, care fac legătura cu Ae- roportul Internațional „Henri Coandă” (autobuzele articulate, de 18 metri).
Magda SEVERIN
magda.severin@ziuacargo.ro
  ACTUALITATE













































































   53   54   55   56   57