Page 21 - Revista ZIUA Cargo aprilie 2019
P. 21

DAF CF de construcții este dispo- nibil ca tractor FTT 6x4 și rigide 6x4 FAT și 8x4 FAD, ambele cu tandem dublu, iar cel din urmă cu două axe față direcționate. Versiunile de con- strucție CF sunt echipate cu un mod special off-road al transmisiei TraXon ca standard, pentru o performanță optimă de deplasare pe un teren dificil. Schimbările angrenajului sunt extrem de rapide și sunt efectuate la viteze mari ale motorului, pentru a asigura o tracțiune maximă pe teren greu.
excelentă (îmbunătățită de fereastra opțională de pe ușa din partea copi- lotului), intrare accesibilă (joasă) și o eficiență ridicată a combustibilului.
DAF a dezvoltat servicii specifice, precum contractele de reparații și între- ținere DAF MultiSupport pentru vehi- culele de construcții. O nouă opțiune este pachetul avansat Uptime. Opera- torii care optează pentru acest pachet îmbunătățit beneficiază de o reducere de până la 5% (din contractul total MultiSupport, pe vehiculul specific). Ve- hiculele cu pachetul Uptime au dispo- nibilitate garantată. Aceasta înseamnă că un camion care se confruntă cu pro- bleme tehnice va reveni pe drum în ter- men de opt ore sau, în caz contrar, va fi oferită o compensație financiară de 300 de euro pe zi (pentru fiecare zi în care camionul nu va fi disponibil).
DAF LF de construcții este dispo- nibilcuunșasiude19tșiestedela sine înțeles că oferă aceleași avantaje ca toate modelele LF: o sarcină utilă mare (datorită greutății reduse), manevrabilitate excelentă, vizibilitate
Cuplu maxim la viteză redusă: printre calitățile speciale. Cuplul ma- xim al motoarelor PACCAR MX-11 de 10,8 l și PACCAR MX-13 de 12,9 l la motoarele DAF CF și XF (cu o putere de la 299 până la 530 CP) este livrat la turații de sub 1.000 rpm. În combi- nație cu cele mai noi generații de cutii de viteze automate cu 12 și 16 trepte TraXon, se oferă o performanță ridi- cată în toate circumstanțele. DAF
Alexandru STOIAN
Transmisiile DAF: puternice și eficiente
oferă, de asemenea, o opțiune de cutie de viteze manuală cu 16 trepte, combinată cu motoarele PACCAR MX-11 și MX-13. DAF CF este dispo- nibil și cu motorul PACCAR PX-7 de 6,7 l, cu o putere cuprinsă între 234 și 325 CP.
 Vehiculele din seria LF sunt echipate cu propulsoare cu 4 cilindri, motoarele PACCAR PX-4, de 3,9 l și PACCAR PX-5, de 4,5 l sau cu 6 cilindri, propulsorul PACCAR PX-7, de 6,7 l, puterile fiind cuprinse între 156 și 325 CP. Și în ceea ce privește cutiile de viteze există o paletă largă din care se poate alege: manuale, cu 5, 6, 9 sau 12 trepte, automatizate sau com- plet automate.
Cu ocazia evenimentului de pre- zentare a noii game, desfășurat în Spania, în zona Granada, la Loja, am asistat la demonstrații de manevrabi- litate și alte abilități ale noii game. Se- siunile de test au avut loc atât în regim on-road, cât și off-road, într-o carieră. Este de menționat că noile axe vira- toare, mai ales cele amplasate în spa- tele vehiculului, chiar fac diferența când este vorba de trasee virajate, crescând siguranța și ușurința cu care este parcurs traseul.
 Axa spate viratoare reduce raza de bracaj de la 10,8 la 8,5 m.
Servicii
GRANADA, Spania alexandru.stoian@ziuacargo.ro
 aprilie 2019 .................................................................................................................................................. 21
  CAMIOANE ȘI SERVICII




















































































   19   20   21   22   23