Page 8 - ZIUA Cargo iunie 2019
P. 8

V-EEKEND CU CLASĂ LA TIFF
intermediul unei combinații de vehicule capabile să obțină economii de CO2 de până la 25%, pentru transportul internațional de lungă distanță.
   Mercedes-Benz România anunță prima apariție locală a noului model Clasa V, la ediția din 2019 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Lansată oficial la începutul acestui an, noua Clasă V are programată prima călătorie în cel de-al doilea weekend al TIFF, ca VIP shuttle pentru invitații Mercedes-Benz, asigurând și mai multe experiențe conduse de emoție și inteligență, conceptul care stă la baza parteneriatului Mercedes- Benz – TIFF de anul acesta. Noul Mercedes-Benz Clasa V este o prezență care se
face imediat remarcată, cu un stil superior reflectat în designul modelului. Designerii Clasei V au implementat o serie de schimbări menite să ofere segmentului MPV un nou aspect, urmând modernitatea și claritatea de la autoturismele actuale Mercedes-Benz atât la interior, cât și la exterior.
COMANDĂ URIAȘĂ PENTRU BROSHUIS
Primele două modele din România care vor asigura un V-eekend cu Clasă la TIFF vor fi: noua Clasa V 300d 4MATIC Exclusive (emisii combinate de CO2 179-242 g/km, consum combinat de combustibil 6,8-9,2 l/100 km) și noua Clasa V 300d Avantgarde (emisii combinate de CO2 185-253 g/km, consum combinat de combustibil 7,1-9,7 l/100km). Noul Mercedes-Benz Clasa V este disponibil pentru comenzi în România prin rețeaua partenerilor autorizați, primele livrări având loc chiar în această lună. Prețurile pentru Mercedes-Benz Clasa V 220d VKR/K, motor diesel OM 654 cu patru cilindri, încep de la 32.929 Euro (fără TVA).
avea loc în următorii ani.
După o rundă de licitații cu mai mulți candidați, a urmat o comandă pentru 3 prototipuri, care au fost testate intens de către armata americană pe parcursul a 4 luni, iar compania olandeză a câștigat contractul.
PREMIU PENTRU SCHMITZ CARGOBULL
Cele mai importante publicații de transporturi din Germania i-au acordat lui Schmitz Cargobull premiul „Green Trucks Future Innovation” (premiu pentru inovație pentru camioane „verzi”), pentru conceptul EcoDuo. Producătorul a convins juriul prin
Cu EcoDuo, Schmitz Cargobull pledează pentru introducerea, la nivel european, a unui concept de transport care nu crește impactul asupra infrastructurii și reduce emisiile de CO2, în ciuda creșterii volumelor de transport, luând în considerare, în același timp, standardele curente privind trailerele, precum și pe cele logistice.
  ȘTIRI
   Comandamentul pentru tancuri, automotive și armament din cadrul Armatei SUA a ales să lucreze cu producătorul olandez Broshuis, pentru livrarea de destinate transportului de echipamente grele (HET). Comanda include 170 de unități PL2 cu 8 axe și va fi realizată în colaborare cu Oskosh Defense. plus față de livrarea trailerelor, contractul include operațiuni de service și suport.
În
PRODUCȚIA DACIA, MAI MARE CU 10,5%
Producția uzinei Dacia de la Mioveni a fost, în primele 5 luni ale acestui an, de 160.498 unități, în creștere cu 10,5% față de perioada similară din 2018, potrivit datelor comunicate de Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).
În luna mai, producția a fost de 35.184 vehicule, cu 4,5% mai mare comparativ cu luna mai 2018.
Pe modele, producția se prezintă astfel, în primele 5 luni:
• Dacia Duster – 123.561 de unități
• Dacia Logan – 15.327 de unități • Dacia Sandero – 14.592 de unități
• Dacia Logan MCV = 7.018 de unități.
La cele de mai sus, se adaugă caroserii vopsite cu destinația Algeria, în volum de 13.220 de unități.
Sistemul EcoDuo constă din două semiremorci standard cu prelată, conectate prin intermediul unui dolly și cuplate la un cap tractor. Masa totală cap tractor plus prima semiremorcă rămâne neschimbată, de 40 t, iar masa celui de-al doilea semi-trailer poate ajunge până la 36 t, ceea ce respectă regulamentele din Scandinavia. Combinația este, în prezent, testată în Spania, cu 40 + 30 t. (Copyright foto: Schmitz Cargobull)
 Valoarea totală a comenzii este de peste 50 de milioane de dolari americani și este cea mai mare din Europa, în domeniul trailerelor pentru transport greu. Livrările vor
8 ...................................................................................................................................................... iunie 2019










































































   6   7   8   9   10