Page 48 - Revista ZIUA Cargo august 2019
P. 48

   Marcaje
pe blocul din colțul stâng și drept (din august 2013)
- Simbolul IPPC, codul țării, numărul de înregistrare al autorității naționale de
protecție fitosanitară,
tratamentul prin încălzire, numărul licenței an-lună pe blocul central
- Clame de control EPAL, UIC-EUR.
  Informații și cifre
• Materiale: 11 plăci de cherestea calitativă, 9 blocuri de rumeguș sau lemn masiv, 78 cuie. Produs în conformitate cu Reglementările Tehnice EPAL, UIC-EUR
• Lungime: 1.200 mm
• Lățime: 800 mm
• Înălțime: 144 mm
• Masă: aprox. 25 kg
• Încărcătură funcționabilă în condiții de siguranță: 1.500 kg
• La încărcarea paleților stivuiți pe o suprafață solidă și dreaptă, paletul din poziția inferioară nu trebuie să depășească o încărcătură maximă de 4.500 kg.
 Reparații EPAL, UIC-EUR
Euro paleții EPAL, UIC-EUR deteriorați pot fi reparați în condiții de cost eficiente și într-o manieră prietenoasă cu mediul prin intermediul tuturor operatorilor de reparații paleți deținători de licență EPAL, UIC-EUR. După repararea lor în condiții de calitate asigurate, euro paleții EPAL, UIC-EUR reparați conform standardului primesc un cui de reparație care poartă marcajul „EPAL, UIC-EUR” și numărul de licență al operației de reparație.
Paleți EUR,
prin MAV-REC
PALET
Paletul marcat cu semnul EUR este o marcă înregistrată în toate țările – deci este ocrotit de legea civilă și penală. În acest sens, poate fi produs și reparat exclusiv de firme licențiate de reprezentanțele mărcii. Una dintre acestea este și compania MÁV EUR.
 M arca EUR, termo-ștampilată pe unii paleți, este marcă înregistrată internațională. Proprietarul mărcii este Rail Cargo Austria (RCA), care a dat dreptul de folosire a mărcii EUR companiilor de căi ferate – printre care se află și MÁV Cargo (începând din 2010: Rail Cargo Hungary). Deoarece proprietarul măr- cii EUR a retras dreptul de folosire a mărcii de la compania română de căi ferate, CFR, pe baza deciziei comite- tului de lucru UIC (Uniunea Internațio- nală de Căi Ferate), în România, li-
cențele de fabricație și de reparație a paleților EUR se pot obține numai prin intermediul altor companii de căi ferate care sunt îndreptățite pentru folosirea mărcii (DB, CD, MÁV etc.)
Pe teritoriul României, MÁV-REC – pe baza mandatului primit de la MÁV CARGO (Rail Cargo Hungary) – a încredințat firmei MAV-REC PALLET să efectueze controlul calificativ și autentificarea paleților MÁV-EUR.
   48 .................................................................................................................................................. august 2019
LOGISTICĂ










































































   46   47   48   49   50