Page 46 - Revista ZIUA Cargo octombrie 2019
P. 46

MERCEDES-BENZ
Soluții de carosare
inteligente
Producătorul german de vehicule Mercedes-Benz a organizat, în luna octombrie, un eveniment dedicat prezentării soluțiilor sale creative de carosare, propuse pentru a „îmbrăca” modelele comerciale din gamă și pentru a prezenta modul de lucru din fabrica sa de la Ludwigsfelde, una dintre cele mai avansate tehnologic.
   D ivizia Vans a Mercedes-Benz și-a propus să răspundă cerin- țelor și nevoilor pieței livrării de alimente proaspete, spre exemplu, sau celei a comerțului online, ceea ce a fă- cut ca firmele de curierat expres să în- registreze o creștere serioasă a comen- zilor și, implicit, o nevoie de customizări pentru a acoperi cererea pieței. Vehicu- lul trebuie să poată fi integrat în lanțul logistic, cât mai eficient. În plus, clienții finali din acest segment apreciază în special sustenabilitatea și reducerea
CO2. Totodată, noile concepte de mobi- litate și creșterea presiunii pe costuri afectează și transportul de pasageri. Clienții de construcții, și ei, încep să aibă nevoi ce presupun fiabilitate, robus- tețe, dar și un nivel ridicat de siguranță.
Soluțiile propuse de către con- structor se bazează pe o cooperare intensă cu firme de carosări ce sunt agreate și care îndeplinesc condiții bine definite de calitate și precizie.
Desfășurat sub umbrela „Clever Bodybuilder Solutions 2019”, evenimen-
tul găzduit de uzina Mercedes-Benz din Ludwigsfelde, de divizia Vans, alături de carosieri, a prezentat 33 de vehicule, din întreaga familie Vans, customizate după cerințele actuale. Spectrul a variat de la autobasculante din aluminiu, la campere și a acoperit nouă sectoare di- ferite: „Livrare cu temperatură contro- lată”, „Articole și servicii specializate”, „Transport de pasageri”, „Mobilitate limi- tată”, „Vehicule de agrement și campe- re”, „Curierat și logistică”, „Construcții”, „Operaționale și municipale” și „Altele”.
 CAMIOANE ȘI SERVICII
46 ............................................................................................................................................ octombrie 2019
























































































   44   45   46   47   48