Page 64 - Revista Ziua Cargo februarie 2020 ZIUA Cargo
P. 64

  Muzeul Transportului Bucureștean
 INEDIT
Cu peste 1.100 de semnături strânse Asociația „Metrou Ușor” a formulat o petiție pentru înființarea unui Muzeu al Transportului Bucureștean, așa cum se întâmplă în multe capitale europene.
Inițiativa, demarată în toamna lui 2019, are în vedere transforma- rea unei părți a depoului istoric de tramvaie Victoria (aflat în preajma Pieței Victoriei, mai exact în spatele Gu- vernului) într-un muzeu dedicat vehi- culelor ce au deservit Capitala dar nu numai, aici putând să ajungă tramva- ie, troleibuze, autobuze precum și alte vehicule care au scris istorie în trans- porturi și din celelalte zone ale țării.
Pașii spre muzeu
La mijlocul lunii februarie, se nu- mără peste 1.100 de semnatari ai pe- tiției pentru înființarea muzeului, strânși în aproximativ jumătate de an. Inițiativa se aliniază Planului de Mobilitate Urba- nă Durabilă (PMUD) București-Ilfov 2016-2030, strategie finanțată prin Banca Europeană pentru Reconstruc- ție și Dezvoltare (BERD), care prevede conversia actualului depou Victoria într-un complex tehnico-cultural, în care Muzeul Transportului Bucureș- tean să fie elementul de atracție prin- cipal. Includerea în PMUD validează posibilitatea accesării unor fonduri ne-
Autobuz provenit din Paris care a circulat în Bucuresti. Mai exista doar două exemplare în Capitală, niciunul in proprietatea STB, dar care pot fi împrumutate fără probleme, în scop muzeal.
 64 .............................................................................................................................................. februarie 2020



























































































   62   63   64   65   66