Page 8 - Revista ZIUA CARGO
P. 8

 RENAULT TRUCKS D ȘI D WIDE Z.E., ÎN SERIE
 Producția de serie a camioanelor electrice Renault Trucks D și D Wide Z.E. ia startul, în cadrul fabricii normande a constructorului, în Blainville-sur-Orne.
În cadrul acestui sit industrial, au fost instalate diverse facilități, pentru producția de camioane electrice. Situată lângă linia de asamblare pentru gama de distribuție, clădirea (18.000 mp) pentru Z.E. este dedicată în întregime operațiunilor tehnice legate de vehiculele electrice. Această clădire este utilizată, de asemenea, pentru stocarea de componente; există, în particular, o zonă sub temperatură controlată destinată depozitării bateriilor. Diferite subansamble specifice tuturor categoriilor
de vehicule electrice (propulsie, motor, cutie de viteze, casetă modulară electrică etc.) sunt asamblate de către tehnicieni specializați. Apoi, sunt transportate către linia de asamblare, pentru a fi montate pe vehicule. Renault Trucks D și D Wide Z.E. sunt asamblate pe aceeași linie ca modelele echivalente diesel. De la capătul liniei, camioanele electrice se întorc în clădirea Z.E., pentru ca tehnicienii să realizeze operațiuni tehnice adiționale și teste de calitate. În total, este nevoie de 50 de ore de lucru pentru producția unui camion electric.
Renault Trucks previzionează că vehiculele electrice vor reprezenta 10% din volumele sale de vânzări, în 2025.
    „ROMÂNIA PLANTEAZĂ PENTRU MÂINE”
IVECO România pune la dispoziția ONG-urilor partenere ale OMV Petrom și Ministerul Mediului, în campania „România plantează pentru mâine”, vehicule IVECO Daily ce vor fi utilizate în scopul transportului materialelor necesare plantărilor atât în această primăvară, cât și pentru sezonul de toamnă. Totodată, producătorul implică și rețeaua de dealeri pe care îi invită să participe la acțiunile de plantare din acest an. OMV Petrom contribuie cu 4,6 milioane de euro la cea mai mare inițiativă de împădurire din România finanțată din fonduri private. În cadrul proiectului „România plantează pentru mâine” aproximativ 1.500.000 de puieți vor fi plantați pe
300 de hectare, în următorii trei ani. Cu ocazia primei acțiuni de plantare, ce a avut loc în 7 martie, aproape întreaga structură IVECO s-a alăturat plantatorilor, împreună cu noul business director pentru România, Andrei Gagea. Acesta revine în echipa IVECO Romania, având o experiență de 23 de ani în domeniul vânzărilor, marketingului și serviciilor post-vânzare.
NOUL MERCEDES-BENZ VITO, UN UPGRADE ATRACTIV
Mercedes-Benz a lansat, recent, o nouă variantă a utilitarei Vito. Principalele caracteristici sunt reprezentate de noua generație de motoare diesel OM 654, cu patru cilindri, mai eficientă și mai puternică, îmbunătățirea sistemelor de infotainment și asistență, precum și un nou design.
Caracteristicile ale noului Vito 2020 • Noua generație de motoare diesel OM 654
• Suspensia AIRMATIC
• Mai multă siguranță datorită sistemelor DISTRONIC și Active Brake Assist
• Cameră video pentru marșarier îmbunătățită
• Oglindă retrovizoare digitală
• Un nou sistem de infotainment
• Interior îmbunătățit
• Grilă radiator cu aspect nou. Faceliftul coincide cu disponibilitatea motorului diesel OM 654, cu patru cilindri și o capacitate de 2,0 litri, pentru toate variantele Mercedes-Benz Vito cu tracțiune pe puntea din spate. Această variantă este familiară pentru portofoliul de motoare Mercedes-Benz Cars și a fost optimizată din punct de vedere eficiență și emisii. Generația de motoare OM 654 este mai eficientă și cu mai puține emisii decât
OM 651 și oferă în plus caracteristici îmbunătățite la nivel de zgomot și vibrații. Noile îmbunătățiri pot fi observate la nivelul economiei de combustibil de aproximativ 13%, cu care noul Vito 119 CDI se poate mândri în comparație cu modelul anterior. De asemenea, capacitatea rezervorului SCR este de 24 l, pentru toate modelele.
Noul Mercedes-Benz Vito poate fi comandat începând cu 16 martie.
DACIA ȘI FORD, 48.000 DE MAȘINI, ÎN FEBRUARIE
În luna februarie, au fost produse, în România, 48.038 autoturisme, în creștere cu 7,71% față de luna similară din 2019, când au fabricat 44.600 de unități, potrivit datelor comunicate redacției de Asociația Constructorilor Români de Automobile (ACAROM), membră a ACEA.
Din total, 27.883 de unități, au fost produse in uzina Dacia de la Mioveni, iar 20.155 de unități,
în uzina Ford de la Craiova.
Pe modele, producția de autoturisme în primele două luni ale anului 2020 se prezintă astfel:
• Dacia Duster: 36.421 de unități
• Ford EcoSport & Puma: 39.941
• Dacia Sandero: 6.057
• Logan: 5.701
• Dacia Logan MCV: 2.961.
La cele de mai sus, se adaugă caroserii vopsite, fabricate de uzina Dacia, cu destinația Algeria, în volum de 4.055 de unități.
  8 .................................................................................................................................................. martie 2020
ȘTIRI


































































   6   7   8   9   10