Page 40 - Revista ZIUA CARGO
P. 40

   Noul Volvo FH
• Cabine: cabina de dormit mai joasă, cabina de dormit, cabinele Globetrotter, Globetrotter XL și Globetrotter XXL. Pachete exterioare și interioare de accesorii pentru un design personalizat.
• Motoare: motoarele diesel sunt disponibile cu standarde de emisii diferite. Volvo FH este, de asemenea, disponibil cu motorul Euro 6 Step D, alimentat cu LNG, pentru anumite piețe.
• Volvo FH cu I-Save pentru Euro 6 este disponibil pe anumite piețe.
• Sistem de schimbare a treptelor de viteză: I-Shift/I-Shift Dual Clutch cu pachete software pentru diferite domenii de aplicare.
 Eficiență și productivitate îmbunătățite
Folosind diferite configurații de lanț cinematic și șasiu, noul Volvo FH poate fi adaptat pentru a se potrivi unei game largi de aplicații și pentru a permite economii semnificative de combustibil și reducerea emisiilor de CO2. În cazul transportului de cursă lungă, de exemplu, noul Volvo FH cu I-Save pentru Euro 6 combină noul motor D13TC cu un pachet de funcții și poate oferi economii de combustibil de până la 7%. Valoarea reducerii con- sumului de combustibil este calculată comparând costurile de diesel și AdBlue pentru D13TC Euro 6 Step D cu pachetul de combustibil pentru
transportul de cursă lungă (I-Save) cu D13 eSCR Euro 6 Step D fără pa- chetul de combustibil pentru trans- portul de cursă lungă. De asemenea, au fost aduse îmbunătățiri versiunilor Euro 3 și 5, cu caracteristici precum Asistența de cuplu motor Volvo.
Pe multe piețe, Volvo FH este dis- ponibil cu motorul Euro 6 alimentat cu LNG, care oferă o eficiență a consu- mului și performanță similară cu cea oferită de autocamioanele Volvo diesel, dar cu un impact climatic mult mai mic. Motorul cu gaz poate funcți- ona fie pe biogaz, care reduce emisiile de CO2 cu până la 100%, fie pe gaz natural, care reduce emisiile de CO2 cu până la 20% în comparație cu auto- camioanele diesel echivalente Volvo. Acest lucru este asociat cu emisiile vehiculului din timpul utilizării, proces cunoscut ca „de la rezervor la roată”.
Noul Volvo FH oferă, de aseme- nea, transmisia I-Shift Dual Clutch, care permite schimbarea treptelor de viteză fără întreruperi de forță. Trans- misia cu dublu ambreiaj este deosebit de benefică, în timpul operațiunilor so- licitante, cum ar fi transportul de măr- furi lichide, deoarece reduce depla- sarea mărfurilor în timpul schimbării treptelor de viteză.
Productivitatea, o altă prioritate im- portantă a clienților, este optimizată și mai mult, în noul Volvo FH, datorită ca- pacității sale de încărcare pe puntea față, precum și datorită punților portante din fața și din spatele punților motoare, cu unghiuri de direcție îmbunătățite, pentru a reduce uzura anvelopelor și a îmbună-
tăți manevrabilitatea. Autocamionul este, de asemenea, disponibil cu puntea tan- dem liftabilă, permițând decuplarea și ridicarea punții spate, atunci când auto- camionul nu este încărcat, reducând, astfel, consumul de combustibil.
Nou contract de service
Dezvoltarea rapidă a serviciilor de conectivitate le oferă transportatorilor modalități complet noi de a crește disponibilitatea și de a optimiza modul de utilizare a vehiculului.
Volvo Trucks introduce Contractul Volvo Flexi-Gold, care oferă aceeași acoperire ca și în cazul Contractului Volvo Gold, la același cost previzibil, însă cu mai multă flexibilitate, pentru a se adapta nevoilor dinamice ale afa- cerilor. Tarifele lunare variază în funcție de un interval de flexibilitate de 40%, pentru kilometrajul anual estimat. Acest lucru le oferă transportatorilor o mai mare flexibilitate în a-și adapta operațiunile la schimbările de sezon și la o cerere de transport fluctuantă.
„Multe companii de transport doresc o mai mare flexibilitate, atunci când vine vorba de încheierea unor contracte de service. Dispunem, acum, de tehnologia necesară pentru a face posibile soluțiile dinamice și conectate precum aceasta”, declară Thomas Niemeijer, business development manager, Contracte de service, Volvo Trucks.
adaptarea: Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
 40 .................................................................................................................................................. aprilie 2020
CAMIOANE ȘI SERVICII















































































   38   39   40   41   42