Page 33 - Revista Ziua CARGO
P. 33

 Roger Alm a ținut, de aseme- nea, să sublinieze că șoferii sunt unul dintre cele mai im- portante active din industria transpor- turilor. „O dată cu noul model Volvo FM vă prezentăm un instrument de lucru flexibil, care vă oferă, de aseme- nea, un nivel maxim de confort, ceea ce le permite clienților noștri să atragă și să păstreze cei mai buni șoferi, care le susțin succesul operațiunilor de transport.”
Un birou mobil conceput pentru șoferi
„Noul Volvo FM este cel mai adap- tabil «cal de povară» din gama noastră – agil și potrivit pentru a-și deservi
scopul de a fi spațios, sigur și confor- tabil pentru șoferi”, spune Carina Byström, designer șef pentru interior la Volvo Trucks. „De asemenea, ne bucurăm de vizibilitate excelentă, folo- sind o linie coborâtă a ușii, oglinzi re- trovizoare noi și o cameră video mon- tată pe oglinda din dreapta.”
Pentru a realiza acest obiectiv, noii stâlpi față verticali îi conferă până la un metru cub suplimentar de spațiu și mai multă lumină. De asemenea, este echipat cu o tehnologie inteligentă care susține atenția pe care Volvo o acordă realizării unui birou mobil de excepție pentru șoferi.
Interiorul este îmbunătățit prin noua planșă de bord, care oferă mai mult spațiu de depozitare, culori noi și un panou de instrumente modern și dinamic. Acesta include un ecran de înaltă rezoluție, de 12 inch, cu o in- terfață ușor de utilizat, pe care șoferul poate vedea cu ușurință informații importante și poate alege între patru tipuri de vizualizări, în funcție de situa- ția de deplasare. Panoul de instrumen- te este pregătit pentru actualizări vii- toare și servicii de conectivitate, fiind conceput pentru a simplifica interac- țiunile șoferului și pentru a reduce factorii perturbatori, atunci când sunt accesate informații importante.
Noul Volvo FM este echipat cu un ecran lateral opțional, de 9 inch, pentru funcția de Infotainment, asistență de navigare, informații de transport și monitorizarea cu ajutorul camerei video. Ecranul susține interacțiunea în diferite moduri: prin butoanele po- ziționate intuitiv pe volan, prin coman- da vocală sau direct, prin intermediul ecranului tactil și al panoului de control al modalităților de vizualizare. Atât pa- noul de bord, cât și ecranul lateral funcționează în mai multe limbi. În plus, noua opțiune de înclinare a co-
loanei volanului oferă o poziție mai er- gonomică în timpul deplasării.
Zona de lucru, modernizată pentru confort
Noua cabină de dormit a fost ac- tualizată cu un pat înălțat și posibilități de depozitare îmbunătățite, inclusiv cu un compartiment mare de depozi- tare sub pat și un spațiu de depozitare în partea de sus, cu panouri LED în separatoarele pentru compartimente. A vă deplasa între scaunul șoferului și pat este mai ușor ca niciodată, cu noua manetă a schimbătorului I-Shift, care este acum mai subțire, proiectată ergonomic. Confortul cabinei este spo- rit suplimentar, printr-o izolare eficien- tă, care oferă protecție la frig, căldură și zgomot.
Aspectul exterior este nou și îndrăzneț
Aspectul exterior al noii generații Volvo FM are o nouă formă aerodina- mică, linii distinctive în partea frontală și o linie emblematică elegantă, care urmărește toată partea laterală a noii cabine. În plus, farurile în formă de V sunt poziționate astfel încât să ofere o aerodinamică optimă, iar sigla emble- matică și grila frontală superioară, cu un nou design, îi oferă autocamionului un aspect îndrăzneț și încrezător.
Noi caracteristici automatizate de siguranță
Pe lângă vizibilitatea îmbunătățită pentru șoferi, alte funcții suplimentare de siguranță de pe noul Volvo FM includ Pilotul automat cu asistență la coborâre, care stabilește o viteză
    Noul Volvo FM
• Cabine: Cabină de zi, cabină de zi joasă, cabină de dormit joasă, cabină de dormit, cabină Globetrotter, cabină pentru echipaj.
• Pachete exterioare și interioare de accesorii pentru un design personalizat.
• Motoare diesel disponibile cu standarde de emisii diferite. Volvo FM este, de asemenea, disponibil pe anumite piețe și cu motorul Euro 6 Step D, alimentat cu LNG.
• Sistem de schimbare a treptelor de viteză I-Shift, cu pachet de software pentru diferite aplicații de transport. • Faruri cu halogen sau LED.
 iunie 2020 .................................................................................................................................................... 33
 CAMIOANE ȘI SERVICII














































































   31   32   33   34   35