Page 66 - Revista Ziua CARGO
P. 66

                                             editor general
Meda Iordan meda.iordan@ziuacargo.com
redactor-șef
Radu Borcescu radu.borcescu@ziuacargo.com
redactori
Magda Severin magda.severin@ziuacargo.com Raluca Mihăilescu raluca.mihailescu@ziuacargo.com
secretar general de redacție Alexandru Stoian alexandru.stoian@ziuacargo.com
foto-video: Jean-Mihai Pâlșu
director publicitate Violeta Burlacu violeta.burlacu@ziuacargo.com Tel.: 0726.910.277
DTP și pre-press
Top O’Rush Graphic Design
Revistă editată de
ZC Trans Logistics Media
Adresa redacției:
Bd. Timișoara, nr. 92, sector 6, București.
Tel.: 0771.311.796
www.ziuacargo.com redactie@ziuacargo.com
ISSN 2069 - 069X
  Spune-ți părerea!
Despre șoferi!
La ora actuală găsirea șoferilor pare să nu mai fie o problemă pentru firmele de transport. Credeți că am intrat într-o nouă realitate, în care lipsa șoferilor și veniturile mari ale acestora sunt chestiuni care țin de trecut?
1. Da. Pandemia a pornit o criză economică de durată și nevoia de șoferi se va menține la un nivel scăzut, la fel ca și veniturile acestora.
2. Nu. Economia își va reveni destul de repede și firmele de transport care doresc să angajeze șoferi ar trebui să facă acest lucru cât mai repede.
3. Nu. Chiar și astăzi, pentru a angaja șoferi buni, trebuie să le asiguri venituri ridicate, asemănătoare cu cele de dinaintea pandemiei.
Puteți răspunde la întrebarea lunii, vizitând www.ziuacargo.com.
Ajutorul de stat... mai mult de formă
C hiar de la debutul pandemiei, statul român a început să anunțe măsuri complexe pentru menținerea eco- nomiei pe linia de plutire și, apoi, după depășirea
blocajului, pentru stimularea mediului de afaceri, pentru o revenire cât mai rapidă. Să recunoaștem, mulți dintre noi am avut senzația că pandemia ar putea reprezenta, chiar, o oportunitate pentru noi investiții care să asigure dezvoltarea ulterioară. Chiar dacă sumele anunțate și țintele propuse au adus optimism în rândul multor antreprenori, cercetate în amănunt, regulile privind accesarea acestor fonduri... Puține firme au apelat până acum la ajutorul statului, în ciuda faptului că exact acum aveau cea mai mare nevoie de suport.
La întrebarea „Cum caracterizați măsurile prin care statul român a decis să ajute sectorul privat, lovit de criza economică generată de pandemia COVID-19?”, doar 17% dintre respondenți consideră că deciziile statului în această direcție sunt de un real ajutor.
22% consideră că măsurile gândite pentru a ajuta mediul privat s-au potrivit, doar într-o mică măsură, activității de transport, iar, în acest context, ajutorul a fost unul limitat.
Din păcate, marea majoritate, adică 61%, crede că modul în care au fost gândite aceste măsuri și condițiile de calificare, pentru a avea acces la ajutor, au făcut imposibilă abordarea lor.
66 ...................................................................................................................................................... iunie 2020
ÎNTREBAREA LUNII


































































   64   65   66   67   68