Page 8 - Revista Ziua Cargo
P. 8

 CE A AVIZAT PRELUAREA OPEL DE CĂTRE GRUPUL PEUGEOT CITROËN
 Comisia Europeană (CE)
a aprobat necondiționat preluarea Opel, divizia europeană a General Motors (GM), de către producătorul auto francez PSA Peugeot Citroën, potrivit presei internaționale.
Producătorul auto francez
a acceptat, în luna martie, să achiziționeze Opel pentru 2,2 miliarde de euro
(2,4 miliarde de dolari). Combinarea PSA cu Opel și brandul său britanic Vauxhall va crea al doilea mare producător auto din Europa, în urma grupului german Volkswagen și înaintea alianței Renault-Nissan.
În urma tranzacției, PSA va controla 16% din piața auto europeană, fiind depășită doar de Volkswagen, cu o cotă de
piață de 24%. Entitatea combinată va putea produce anual cinci milioane de vehicule.
Ținând cont că PSA și Opel sunt active în domeniul vehiculelor comerciale ușoare și al autoturismelor, Comisia Europeană a decis să analizeze impactul tranzacției asupra piețelor auto la nivel european și național. În urma investigației, forul comunitar a ajuns la concluzia că tranzacția nu va provoca temeri legate de concurență pe piețele relevante.
     CAMION SCANIA ELECTRIC, PENTRU COOP DANEMARCA
Cea mai mare companie daneză de retail, Coop, va utiliza un camion electric Scania, cu baterii, în operațiunile sale de distribuție urbană. Acesta este cel mai recent exemplu de dezvoltare a soluțiilor de transport sustenabil Scania, alături de clienții săi progresiști. Utilizarea vehiculelor grele care operează pe biocombustibili și a soluțiilor hibride și electrice a situat Danemarca ca una dintre cele mai progresiste țări, în ceea ce privește transportul sustenabil. Acum, intră pe piață și camioane integral electrice. Vehiculul Scania, cu o autonomie estimată de până la
140 km, este planificat să intre în operare, la Coop, în primul trimestru al anului 2021. Autonomia poate fi extinsă cu ajutorul oportunităților de încărcare rapidă, de exemplu, în timpul operațiunilor de încărcare sau descărcare. Lansarea oficială a gamei de camioane electrice pe baterii a Scania va avea loc în
cursul acestui an. Compania produce, deja, autobuze electrice și camioane și autobuze hibrid electric, în plus față de gama largă de vehicule propulsate de biocombustibili regenerabili.
DAF A LIVRAT
44 DE VEHICULE DE SALUBRITATE, LA BELGRAD
DAF Trucks a livrat, recent, 44 de vehicule de salubritate complet echipate către orașul Belgrad, capitala Serbiei. Comanda constă în camioane LF și CF, cu diverse configurații ale șasiului și cu o gamă largă de caroserii. Astfel, din flota municipală de vehicule de salubritate din Belgrad, de 200 de unități, jumătate sunt, acum, camioane marca DAF. Decizia de a desemna constructorul olandez câștigător al celei mai recente licitații a fost bazată pe trei elemente cheie: performanțele în operare, fiabilitatea flotei și faptul că Gradska Ćistoća, firma de
salubritate a orașului, poate cumpăra și opera vehicule complet echipate, inclusiv caroserii și echipamente, direct de la dealerul local, Braća Crnomarković. Gradska Ćistoća răspunde nu numai de colectarea deșeurilor menajere din Belgrad, ci și de curățenia stradală și de deszăpezire. În plus față de vehiculele de colectare a deșeurilor cu încărcare posterioară, laterală sau prin partea superioară, cu capacități cuprinse între 18 și 22 mc, comanda include și cisterne pentru spălarea străzilor și automăturătoare, care pot fi convertite cu ușurință în pluguri de zăpadă, în timpul iernii.
MERCEDES-BENZ CLASA T, DIN 2022
Constructorul german urmează să dezvolte Clasa T, un nou vehicul destinat fsmiliilor, dar care este potrivit și persoanelor pasionate de agrement activ, ce va fi disponibil de la jumătatea lui 2022. Clasa T va răspunde nevoilor familiilor și persoanelor orientate spre petrecerea timpul liber călătorind, la un raport preț-valoare atractiv. Noul vehicul oferă mai mult spațiu interior și este potrivit pentru o serie de utilizări diferite, inclusiv transportul de pasageri în regim de car- sharing, toate acestea fără a compromite confortul. Ușile glisante cu deschidere largă, atât pe partea stângă cât și pe partea dreaptă, permit accesul ușor și confortabil în interior. Alături de sistemele de acționare convenționale ale ușilor va exista și o versiune complet electrică. La autoutilitare mici, Mercedes-Benz Vans este reprezentat de Citan din 2012.
În august anul trecut, divizia Vans a anunțat un succesor al autoutilitarei de livrare urbană, împreună cu o variantă complet electrică. Pe baza acestei platforme mici de autoutilitară, vor fi create două vehicule: în timp ce Mercedes-Benz Citan este un vehicul adaptat cerințelor clienților comerciali, Clasa T Mercedes-Benz este axată în primul rând către clienți privați.
  8 .................................................................................................................................................. august 2020
ȘTIRI













































































   6   7   8   9   10