Page 52 - Demo
P. 52

TAPA EMEA
Strategii de șoc
Dacă credeți că supply chainurile se vor schimba fără rezerve, odată ce panica legată de pandemie se va sfârși, mai gândiți-vă. Ele deja se schimbă, iar viteza cu care o fac crește atunci când este vorba despre reziliență. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de către compania Bastian Consulting, citat de către Vigilant, buletinul informativ al TAPA EMEA.
  I nformațiile furnizate de către Tradeshift, o platformă globală pentru management al supply
chainurilor, dezvăluie șocurile și ten- dințele care, cel mai probabil, vor defini forma viitorului supply chainu- rilor, într-o lume post-COVID.
Supply chainurile adoptă, din ce în ce mai mult, măsuri de management al riscurilor, alimentate de stimulentele din partea guvernelor.
Pentru a evita alte perturbări la scară largă, companiile și-au reexa- minat supply chainurile în mod critic
și și-au restructurat fluxurile și rețelele. Aceste măsuri preventive au ca scop construirea rezilienței și reducerea dependenței de o singură sursă, țară sau regiune. Guvernele au introdus, de asemenea, pachete de stimulare, inițiative noi pentru a încuraja supply chainurile în diversificarea lor și a aduce activitățile de producție mai a- proape de propria țară.
Indonezia, de exemplu, a anunțat planuri de a construi unul dintre cele mai mari parcuri industriale, pe o su- prafață de 4.000 de hectare, în Java
centrală, pentru a atrage producătorii. Guvernul japonez a alocat 2,2 miliarde de dolari pentru a-și sprijini producăto- rii să se întoarcă în Japonia. Recent, în septembrie, India, Japonia și Australia au început discuții pe marginea unei inițiative de supply chain rezilient în regiunea indo-pacifică, cu invitații trimise și altor țări asiatice.
Acest fapt a condus la o explozie de medii low-cost de producție în Asia, cum ar fi Vietnam, Malaiezia și Thailanda. Pe măsură ce mai multe companii pro- ducătoare se mută în Asia, Standardele
LOGISTICĂ
 52 ............................................................................................................................................ octombrie 2020






















































































   50   51   52   53   54