Page 36 - ZIUA CARGO
P. 36

   Primul test Volvo Trucks împreună cu clienți, cu camioane grele electrice
• Colaborarea include testarea a două vehicule electrice: un Volvo FM cu mixer de beton și un Volvo FMX cu hooklift (cârlig hidraulic).
• Proiectul este condus, în colaborare, de către Volvo Trucks și Swerock, cu sprijinul JOAB și al Saraka.
• Camionul Volvo FM electric va livra beton către clienții Swerock din zone urbane.
• Camionul Volvo FMX electric cu hooklift va fi utilizat în principal în proiecte mai mari de infrastructură și în construcții urbane.
VOLVO TRUCKS
Camioanele electrice
pentru construcții merg
pe teren
În luna octombrie a acestui an, Volvo Trucks a început testarea unei soluții de transport integral electrice pentru industria construcțiilor. Două camioane grele au fost livrate companiei Swerock, pentru a răspunde cerințelor tot mai mari pentru zgomot și emisii reduse – în special în zone urbane sensibile.
D upă introducerea cu succes a camioanelor electrice de se- rie pentru transportul urban și colectarea deșeurilor, acum Volvo Trucks alocă două camioane de con- strucții în întregime electrice pentru a fi testate în condiții reale de operare. „Camioanele din segmentul con- strucțiilor necesită mai multă putere și robustețe decât în multe alte sectoare, iar camioanele electrice nu fac excep- ție”, spune Jonas Odermalm, vice- președinte pentru electromobilitate la Volvo Trucks. Soluțiile comerciale Volvo trebuie să îndeplinească necesitățile și cerințele pentru înaltă productivitate și disponibilitate, furnizând, în același timp, beneficiile emisiilor și zgomotului mai reduse, care vin la pachet cu un lanț cinematic integral electric. Testele de
teren și colaborarea cu clienții sunt foarte importante in procesul de dezvoltare.
Cea mai bună evaluare
În cadrul acestor teste, un camion electric Volvo FM echipat cu mixer va livra ciment către clienți iar un Volvo FMX electric cu hooklift (cârlig hidra- ulic) va fi utilizat în proiecte mai mari de infrastructură.
Proiectul va evalua modul în care camioanele electrice pot fi folosite pen- tru a crește eficiența și a reduce im- pactul asupra mediului. În afară de analiza performanței vehiculelor în sine, testul va viza ecosistemul gene- ral al electromobilității, pentru a sprijini identificarea unor oportunități de ali-
mentare în linie cu cerințele de produc- tivitate. Beneficiile vehiculelor electrice pentru mediile urbane vor fi măsurate în termenii unui transport mai silențios, ai siguranței pe șantier și ai confortului pentru șofer.
„Aceste tipuri de teste sunt valo- roase, ajutându-ne să înțelegem mai bine operațiunile clienților și modul în care electrificarea va avea un impact zil- nic asupra acestora, în termenii cicluri- lor de conducere, ai capacității de încăr- care, disponibilității, distanței parcurse și ai altor parametri – și cu toate be- neficiile utilizării unui transport mai curat și mai silențios,” spune Ebba Bergbom Wallin, Electromobility Business Manager la Volvo Trucks.
Testarea celor două camioane electrice în condiții reale de operare
  36 ............................................................................................................................................ noiembrie 2020
CAMIOANE ȘI SERVICII















































































   34   35   36   37   38