Page 56 - ZIUA CARGO
P. 56

  vrabil. Sistemul de răcire activă asi- gură un grad înalt de stabilitate termi- că, chiar și la performanțe maxime de manipulare. Ventilatoarele robuste, care nu necesită întreținere, răcesc componentele încapsulate ale siste- melor electronice, precum și motoa- rele de ridicare și de propulsie prin in- termediul unui sistem de control al temperaturii.
Autonomie și disponibilitate optime
RX 60 nu numai că este dinamic și rapid, cu o viteză maximă de 20 km/h, ci este și foarte rezistent. Indiferent de aplicație, te poți baza pe disponibilitatea lui, datorită modului rapid de pornire și a frânei de parcare automate, dar și computerului intuitiv de bord STILL Easy Control. Acesta permite ca echipamen- tul să fie gata de lucru în câteva se- cunde, iar șoferul dobândește imediat o imagine clară și completă a tuturor funcțiunilor și informațiilor relevante.
Datorită consumului redus și ca- pacității bateriilor, de 930 Ah (59,5 kWh), sau de până la 118,4 kWh în cazul versiunii Li-Ion RX 60-50, „pa- chetul de putere” se poate descurca ușor cu două schimburi de lucru unul după altul, fără încărcare intermediară. Iar, atunci când trebuie schimbată ba- teria, ușa laterală deschide, la modul propriu, noi perspective. Ușa din oțel cu grosime de 4 mm poate fi deschisă cu ușurință la 180 de grade, iar bateria poate fi schimbată de către o singură persoană, cu un transpalet, econo- misind spațiu, timp, energie și resurse. Opțional, un încărcător integrat oferă un plus de flexibilitate, pentru o încăr- care intermediară, în timpul lucrului.
Un loc de muncă ergonomic
Un loc de muncă proiectat ergo- nomic, parte a plus-valorii care rezultă
în angajați mulțumiți și sănătoși, de- vine din ce în ce mai important în con- textul conceptelor sustenabile de lucru și al crizei tot mai pronunțate de per- sonal. Vizibilitatea pentru operator joacă un rol important în acest context. Și cu cât mai mare este încărcătura, ca dimensiuni, cu atât mai dificil este să o ai tot timpul în câmpul vizual. A- cesta este punctul în care RX 60 se remarcă, având o caroserie joasă în partea din față și elementele de control și display-urile bine proiectate ca po- ziție. Mai presus de toate, profilele ca- targului, proiectate pentru vizibilitate optimă, creează un câmp vizual deo- sebit de larg asupra încărcăturii și dincolo de catarg.
RC 60-35/50 beneficiază, de ase- menea, de conceptul de succes al seriei în termenii confortului și siguran- ței. Cabina operatorului nu numai că oferă 16 mm în plus de spațiu la nive- lul capului, ci și un spațiu mărit pentru picioare, pentru a-i oferi operatorului o poziție mai puțin obositoare și spațiu suficient chiar și pentru măsura 50 la pantofi. Pentru mai multă siguranță și confort la urcarea în și coborârea din
echipament, treapta a fost mărită și are o ramă anti-alunecare suplimen- tară. Capota de deasupra bateriei ofe- ră, la rândul ei, confort: chiar cu scau- nul împins complet către partea din spate, operatorul nu atinge capota cu gambele. Poziția pedalelor ușurează tensiunea la nivelul picioarelor și oferă o mișcare nestânjenită între accelera- ție și frână.
Management inteligent al energiei
Alegerea stivuitorului potrivit este, astăzi, mult mai mult decât o decizie în privința mărcii și a tonajului. Este mai degrabă vorba despre organiza- rea eficientă a logisticii interne, având în vedere valoarea adăugată, în cadrul circumstanțelor companiei respective. Alegerea sistemului energetic potrivit joacă un rol important, în această pri- vință. Acest lucru poate varia, în func- ție de aplicație și de perspectiva indi- viduală – de exemplu, costuri de operare, sustenabilitate, digitalizare sau service. În plus față de bateriile cu acid, în special bateriile Li-Ion devin din ce în ce mai importante. În con- textul politicilor europene, care țintesc către o reducere radicală a emisiilor ce CO2 ale vehiculelor comerciale grele până în 2030, acestea conservă resurse prin creșterea eficienței gene- rale a sistemului. Astfel, acestea sunt sustenabile, cu disponibilitate aproape nelimitată și pot fi încărcate rapid. Cu stivuitoarele RX 60 de până la 5 t, un alt segment al pieței echipamentelor primește, astăzi, oportunitatea de a lua în considerare stivuitoarele elec- trice în managementul lor al energiei și de a beneficia de numeroasele lor avantaje.
Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
 LOGISTICĂ
 56 ............................................................................................................................................ noiembrie 2020




















































































   54   55   56   57   58