Page 54 - ZIUA CARGO
P. 54

STILL
Nouă versiune
electrică RX 60
Prin lansarea noului stivuitor electric RX 60, cu o capacitate între 3,5 și 5 t, STILL își prezintă cel mai „proaspăt” membru al familiei RX 60 și scrie un nou capitol al istoriei echipamentelor electrice, în anul său aniversar.
  Pentru prima dată, clienții care manipulează în special mărfuri la interior, dar au nevoie și să transporte încărcături grele în aer liber pot beneficia de avantajele electrizan- te ale seriei R 60. În plus față de agili- tate, manevrabilitate și de gradul înalt de confort, stivuitorul compact, de 80 de volți, impresionează prin perfor- manțele înalte în manipulare și prin disponibilitate, și toate acestea... fără gaze de eșapament!
Utilizarea resurselor în mod optim și eficient este inerentă ADN-ului pro- ducătorului cu sediul la Hamburg. Încă de la înființarea companiei, acum 100 de ani, (aproape) totul s-a învârtit în jurul combinației inovative între ener- gia electrică și mobilitate, precum și a unui spirit de pionierat și a pasiunii pentru progres, cu multă atenție pentru cerințele pieței. În perioada postbelică, lipsa combustibililor, combinată cu mo- bilitatea în creștere a economiei, a condus la succes – întâi în 1946, cu căruciorul electric STILL EK 2000,
apoi, câțiva ani mai târziu, cu primul stivuitor electric STILL EGS 1000. Mai târziu cu multe serii de stivuitoare elec- trice, concentrarea asupra clientului și asupra nevoilor industriei încă stă la baza dezvoltării produselor STILL, în 2020: performanțe puternice, ergo- nomie, combinate cu un grad înalt de eficiență și cu posibilitatea implemen- tării unei funcționări cu emisii zero, în operațiunile logistice.
Pachet dinamic, pentru orice aplicație
Sistemul de Performanță STILL reprezintă conectarea inteligentă a tu- turor componentelor hard și software pentru ridicare și deplasare. Ca rezul- tat, noul RX 60-35/50 este un pachet bine „asortat” de componente de pro- pulsie puternice și funcțiuni sensibile de operare. În cadrul seriei, sunt inclu- se șapte variante diferite de vehicule, cu un centru de greutate de 500 mm în standard sau 600 mm la cerere.
Mai mult decât atât, sunt disponibile atât baterii cu acid, cât și cu tehnologie litiu-ion. Disponibilă este și o variantă de înaltă performanță, pe toate clasele de masă, care excelează în aplicații solicitante, având o și mai mare capa- citate de manipulare, mai multă putere și accelerație.
În 2019, un test independent a cer- tificat că fratele mai mic din cadrul seriei, RX 60-25, s-a situat printre cele mai bune echipamente, cu o perfor- manță de manipulare similară cu aceea a unui stivuitor diesel compa- rabil. Conceptul de succes folosit a fost transferat noii serii de până la 5 t. Acesta se bazează pe două motoare încapsulate, trifazice, cu răcire activă, pe puntea față. În versiunea de înaltă performanță, cele două motoare de 11 kW oferă și mai multă putere. Aces- tea cresc puterea motorului de propul- sie cu 46% comparativ cu generația anterioară. Pentru că ambele motoare funcționează chiar și în viraj complet, echipamentul este extrem de mane-
LOGISTICĂ
 54 ............................................................................................................................................ noiembrie 2020






















































































   52   53   54   55   56