Page 59 - ZIUA CARGO
P. 59

 reclame și informații utile”, precizează reprezentanții STB.
În paralel, au demarat lucrările
de reparare și reabilitare a adăposturilor, copertinelor și mobilierului urban din stațiile de tramvai. Acțiunea se desfășoară în paralel cu derularea proiectului Primăriei Capitalei de modernizare a stațiilor de autobuz și troleibuz amplasate pe trotuare.
ZBORURI ANULATE, LA TAROM
TAROM anulează mai multe zboruri, în lunile noiembrie și decembrie, „din cauza contextului actual complicat”. Astfel, în perioada 7-30 noiembrie, compania suspendă zborurile către și dinspre Londra.
De asemenea, în zilele de 2, 9 și
16 noiembrie se vor anula zborurile către și dinspre Bruxelles, în zilele de 11, 18 și 25 noiembrie cele către și dinspre München, iar în zilele de 13, 20, 27 noiembrie și 4 decembrie, cursele către și dinspre Amsterdam. Totodată, vor fi anulate și curse interne, în zilele de 3, 5, 10, 12, 17, 19, 24, 25 noiembrie și 1, 3, 8, 10, 15 decembrie, cele către și dinspre Oradea și în zilele de 4 și 6 noiembrie zborurile către și dinspre Suceava, se arată pe pagina de Facebook a companiei.
NORME NOI ÎN SECTORUL FEROVIAR UE
Sectorul feroviar european beneficiază, de la începutul lui noiembrie, de noi proceduri armonizate de reducere a costurilor și a sarcinilor administrative. Aceste norme noi completează cel de-al patrulea pachet feroviar, care prevede că Agenția Uniunii
Europene pentru Căile Ferate (ERA) devine organismul unic european de certificare pentru vehiculele feroviare și operatorii
de trafic feroviar. Agenția va fi responsabilă cu autorizarea vehiculelor, certificarea în materie de siguranță, precum și cu aprobările pentru proiectele terestre legate de Sistemul European de Management al Traficului Feroviar (ERTMS) din toate statele membre.
VAGON CUȘETĂ PE RUTA IAȘI-CONSTANȚA
CFR Călători a introdus un vagon cușetă la trenurile InterRegio de noapte pe ruta Iași-Constanța,
pentru a adapta capacitatea de transport la necesitățile de trafic. Trenurile care au cușetă sunt: IR 1862 Iași (plecare 22:30)-Constanța (sosire 06:47) și IR 1861 Constanța (plecare 22:00)-Iași (sosire 06:27). Costul unui bilet este 126,9 lei.
De asemenea, compania poate dimensiona mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, dacă sunt făcute rezervări din timp. Mai mult, la cumpărarea cu anticipație, se acordă o reducere de 5 până la 10%, iar pentru biletul dus-întors reducerea este de 10%. CFR Călători face apel la pasageri să nu urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații. Biletele pot fi achiziționate online sau de la automatele din gări, iar dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete și agențiile de turism. Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în gări, peroane, săli de așteptare.
PUBLICITATE
     ȘTIRI


















































































   57   58   59   60   61